Næste uges madplan står på opskrifter med juli råvarer i sæson. Det er bloggens nyeste tiltag – at starte hver måned med en madplan med råvarer i sæson for den følgende måned. I juli er det blandt andet bær, kartofler, kirsebær, asparges, krydderurter, fennikel, solbær, ærter og meget mere. Jeg håber, at det kan give dig lidt inspiration til at få udnyttet alle de gode sager.
Denne madplan med juli råvarer i sæson består af 4 dage med kød eller fisk, 2 med vegetarisk mad og 1 dag med rester. Indkøbslisten er tilpasset, så opskrifter, der skal ganges op, passer. Jeg har også sneget en sød sag med – den indgår dog ikke i indkøbslisten men er mere som inspiration til weekendens søde sager. Du kan bruge madplanen som inspiration eller følge den fuldt ud. God fornøjelse!
Har du bud på temaer eller ønsker til fremtidige madplaner? Så skriv endelig en kommentar nedenunder
Læs også: Tidligere madplaner – Vegetarisk eller version 2.0 eller version 3.0 / Mad på under 30 minutter eller version 2.0/ SU-venlig mad eller version 2.0 eller version 3.0 / Varmende vintermad / Imponerende hverdagsmad / Mættende salater / Hverdagsmad på 20 minutter / Sommermad eller version 2.0 / Nem hverdagsmad / Varmende efterårsmad eller version 2.0 / Eksotisk og krydret hverdagsmad / Nem hverdagsmad #2 / Efterårsmad / Spis mere fisk / Sund og nem hverdagsmad / Varmende og krydret aftensmad / Hverdagsmad med ekstra grønt / Nem, frisk og sommerlig / Aftensmad til børnefamilier / Nem og sund aftensmad eller version 2.0 / Madplan med råvarer i sæson / Mine favoritter lige nu / Jeres favoritter / Aftensmad til 2 personer / Madplan uden ovn / Aftensmad verden rundt / Madplan: opskrifter med proteiner / Juni råvarer i sæson
Madplan: Juli råvarer i sæson
- Mandag: Ugen starter ud med saftige lammedeller med spinat og en jordbærsalat med avocado, fennikel og feta. Er du ikke vildt med lam, kan du sagtens udskifte med din favorit.
- Tirsdag: Tirsdagens menu står på bulgursalat med kirsebær, ærter og karamelliserede løg. Server med lækkert brød til og evt. smør også.
- Onsdag: Så er det tid til en kølig og smagsfuld gazpacho med sprøde brødcroutoner (resterne af brødet fra i går kan bruges). Lav gerne gazpachoen dagen i forvejen – så kan den nemlig trække mere smag natten over.
- Torsdag: Det er fiskedag, og menuen står på en super nem lakselasagne med asparges og dild.
- Fredag: Det er forhåbentligt grillvejr og tid til at fejre, at det er weekend! Menuen står på marokkanske oksespyd med nye kartofler vendt med dild, olivenolie og citron (en af mine favoritter) og en cremefraiche dip til.
- Lørdag: Det er grilltid igen, og dagens menu står på hjemmelavede hotdogs. Lav dine nemme brød selv og køb nogle gode pølser, som du kan grille (eller stege på panden, hvis det ikke er vejr til det). Top med fx ketchup og sennep eller hvad du nu lyster.
- Søndag: Ugens sidste dag er som altid tid til rester. Ryd ud i køleskabet og lav fx tærte, pizza eller en god pastaret af resterne.