Bulgursalat med ærter, kirsebær, karamelliserede rødløg og feta

3. august 2016

 photo IMG_0340_zpsyporyovg.jpgSå er jeg hjemme efter en dejlig uges ferie på solrige Sicilien og klar til at dele en rigtig skøn sommersalat med jer, som min mor og jeg lavede i sommerhuset for 2 ugers tid siden. Den indholder alt det, jeg synes en god salat skal: syrligt, sødt, sprødt, salt og cremet, og så passer den perfekt til denne tid på året, hvor der er danske solmodne kirsebær og friskbælgede ærter i butikkerne og solskinsvejr udenfor til at grille – denne bulgursalat er nemlig perfekt som tilbehør til et stykke grillet kød, kylling eller fisk og som salat til frokost/madpakken dagen efter.

Salaten består af bulgur, der er vendt med sprøde, friskbælgede ærter, syrligt-søde kirsebær, karamelliserede rødløg, cremet feta og masser af citron og frisk persille. Hvis du vil lave bulgursalaten udenfor årstiden, kan du sagtens bruge andre saftige frugter som nektariner, appelsiner, blommer eller måske andre bær i stedet for kirsebær, og hvis du ikke har bulgur, vil du sagtens kunne erstatte med quinoa, spelt eller perlebyg. Jeg har brugt en gedefeta, fordi jeg elsker smagen, men du bruger bare den, du bedst kan lide. Bulgursalaten er klart en ny favorit herhjemme, og det er ikke sidste gang, at den kommer på bordet! 🙂

Se også en masse andre lækre salatopskrifter og tilbehør lige her

Bulgursalat med ærter, kirsebær, karamelliserede rødløg og feta photo IMG_0346_zps5bzwiucn.jpg

Bulgursalat med ærter, kirsebær, karamelliserede rødløg og feta (tilbehør til 4-5 personer)

 • 3 dl bulgur
 • 4,5 dl vand
 • 3 store rødløg
 • 500 g ærter (vægten før de bælges)
 • 250 g kirsebær
 • 75 g feta
 • saft fra 1/2 stor citron
 • 1 tsk akaciehonning
 • en god håndfuld frisk persille
 • olivenolie
 • salt og peber

Så nemt er det: Start med at koge bulgur med vand og et drys salt i cirka 10 minutter ved mellemvarme, til al vandet er væk. Lad bulgur køle af. Imens bulguren koger, skal du skrælle rødløg, halvere dem og skære dem i grove både. Kom dem på en varm pande med 1 spsk olivenolie og et godt drys salt og peber og varm igennem i et par minutter. Skru herefter ned på middelvarme og lad dem blive bløde og karamelliserede. Det tager cirka 10-15 minutter. Rør i rødløgene jævnligt.

Imens rødløg steger og bulgur køler af, skal du bælge ærterne, halvere kirsebær og tage stenene ud. Hak persillen groft og rør 1 spsk olivenolie, citronsaft og akaciehonning sammen i en lille skål. Vend den lune bulgur sammen med dressing, ærter, kirsebær, rødløg og persille og smuldr feta på toppen.

 • Reply
  Marie
  16. juni 2020 at 20:03

  Hej Anna, det er en fantastisk opskrift, meget lækker. Vil bare lige gøre opmærksom på at du har glemt persillen i listen af ingredienser 🙂 Kh. Marie

  • Reply
   Anna Bartels
   17. juni 2020 at 8:57

   Hej Marie.
   Tak fordi du er opmærksom på det – det retter jeg med det samme.
   Og hvor er det skønt, at du var vild med den 😀
   Kh Anna

Svar