No-bake cheesecake

No-bake Cheesecake

Jeg har fundet mig endnu en favorit kage… CHEESECAKE! Her i en super lækker og nem version med kirsebær på toppen. Jeg har aldrig før bagt en selv (bortset fra denne look-a-like cheesecake i glas) og faktisk kun smagt det én gang – det har klart været en fejltagelse, for åh hvor smager det bare godt. Der findes mange versioner af cheesecake: no-bake, bagt cheesecake, med smag, med topping, forskellige varianter af bund osv.

Opskrift på no bake cheesecake

Denne version er ret simpel og nem at lave, den er ikke bagt (no-bake), og så er den uden husblas. På toppen har jeg pyntet med amarena kirsebær, som giver en skøn syrlig-sød kirsebærsmags-kontrast til den cremede kage. Hvis du vil undgå de lidt dyre kirsebær eller er mere til andre bær, kan du også sagtens gøre det. Jeg vil dog anbefale disse amarena kirsebær, da de smager vidunderligt godt til.

no bake cheesecake

Nem og lækker chessecake uden husblas

Min version her er helt uden husblas. Hvis du er bange for, at den ikke kan holde sig selv, så kan jeg berolige dig. Det kan den sagtens. Og det giver i min mening en lækrere og mere cremet kage, der ikke er i fare for at blive gummi-agtig. Den er super nem at lave – jeg vil vove at påstå, at jeg kan forberede den på 20 minutter. Og så skal den bare hygge sig i køleskabet i nogle timer, gerne natten over, og toppes inden spisning.

Er du ikke til amerena kirsebær, kan jeg anbefale dig at prøve min passionsfrugt cheesecake eller måske kaffe cheesecake med chokolade.

No-bake Cheesecake
no bake cheesecake

No-bake cheesecake

En nem og lækker cheesecake med kiksebund og amerenakirsebær. Uden husblas. Er du ikke til amerenakirsebær, så kan du toppe med alt muligt andet. Vær opmærksom på, at du skal lave den minimum 4 timer før og gerne aftenen før.
5 fra 1 stemme
Antal: 8 personer
Forberedelse20 min
Køletid4 t

Ingredienser

  • 120 g digestive kiks
  • 70 g smør (blødt )
  • 300 g flødeost (stuetemperatur)
  • 55 g flormelis
  • 1 vaniljestang
  • 1 spsk citronsaft
  • dl piskefløde
  • amarena kirsebær (eller andre bær)

Køkkenudstyr

  • Springform

Fremgangsmåde

  • Blend kiksene i en foodprocessor, til det bliver til krummer.
  • Blend derefter det bløde smør med, til det det danner en sammenhængende klump.
  • Kom bagepapir i bunden (kun bunden, ikke siderne) af en springform på 18-20 cm i diameter.
  • Pres og fordel kiksemassen ud på bunden, plus lidt ekstra op af siden for at danne en lille kant.
  • Kom flødeost (helst en smule stuetempereret) i en skål og vend det godt sammen med flormelis, vanilje og citronsaft.
  • Pisk piskefløden let i en anden skål og vend det derefter med flødeoste-massen.
  • Fordel det ovenpå bunden og gør overfladen glat med en dejskraber eller paletkniv.
  • Sæt kagen på køl i mindst 4 timer, men helst natten over.
  • Pynt med amarena kirsebær lige før kagen skal spises. Husk ekstra amarena kirsebær + sovs til severingen.

Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
27 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments