Kaffe cheesecake med chokolade og saltkaramel

15. april 2017

img_2901Cheesecake med kaffe, chokolade og saltkaramel// Sponsoreret af Lidl //

Har du en god påskeferie? Jeg befinder mig lige nu på ski på franske bakker, men inden jeg tog afsted kastede jeg mig lige ud i denne lækre kaffe cheesecake sag. Jeg er kæmpe kæmpe fan af cheesecake – især no-bake, dem der ikke er bagt, som denne. Jeg har undervejs i mit cheesecake-eventyr fundet ud af, at de sagtens kan holde formen uden husblas, så jeg har en basis opskrift, jeg altid bruger og arbejder mig ud fra.

Jeg har de sidste par uger haft et samarbejde kørende med Lidl, og dette er det 4. og sidste indlæg. Hvis du ikke har læst de andre indlæg, kan jeg fortælle, at Lidl lige nu har lanceret en ny Deluxe-produktserie. Disse produkter er ekstraordinære kvalitetsprodukter med fokus på, at kvalitet ikke behøver koste mange penge. Lidl vil gerne vise, at vi kan forkæle os selv – både til hverdag og her i påsken, uden at priserne skal stige. Det er produkter som lækre fisk, italienske skinker, oste, kaffe, chokolade og meget mere.

Cheesecake med kaffe, chokolade og saltkaramel Cheesecake med kaffe, chokolade og saltkaramelJeg har tidligere i samarbejdet lavet en ret til påskefrokost-bordet: lakseroulade med spinat, en familiehygge/comfort-food-ret: bagt svampe bygotto med spinat, sprød parma og valnødder og sidst men ikke mindst en SU-venlig og nem favorit til både aftensmad og snack: mexicanske quesadillas. Denne gang har jeg givet mig i kast med en af mine favorit-kager. Cheesecake. Og brugt nogle virkelig velduftende kaffebønner og nogle seriøst lækre saltkaramel-fyldte chokolader.

Denne kaffe cheesecake består af en bastogne kiksebund med friskmalede kaffebønner, der giver en let krydret kaffe-kanelbund. I flødeostemassen er der alt muligt godt som flødeost (sjovt nok), piskefløde og en smule kaffe, der giver en mild kaffesmag til det bløde og cremede fyld. På toppen har jeg smeltet de saltkaramel-fyldte chokolader og rørt lidt ekstra salt i, der giver den lækreste ganache. Det er slet ikke dårligt, skulle jeg hilse at sige. Muligvis min nye yndlings cheesecake. Selvom den med passionsfrugt eller kirsebær nu også er ret så lækker.

Tip:

 • Jeg har brugt en 15 centimeter springform. Hvis du hellere vil lave en større cheesecake, kan du sagtens lave halvanden eller dobbelt portion af opskriften nedenunder.
 • Hvis du sætter kagen på køl igen efter at have pyntet med chokoladeganachen, så sætter toppen sig. Brug her en skarp kniv, evt dyppet i varmt vand, så du nemt kan skære fine stykker.

Vil du læse mere om og blive informeret om nye kampagner og tilbud, kan du følge Lidl’s Facebook lige her.

Cheesecake med kaffe, chokolade og saltkaramel img_2902Cheesecake med kaffe, chokolade og saltkaramel

Kaffe cheesecake med chokolade og saltkaramel (til 8 personer)

 • Bund: 125 g bastogne kiks
 • 1 stor tsk friskkværnede (Deluxe) kaffebønner
 • 70 g blødt smør
 • Fyld: 300 g flødeost (stuetempereret, ikke direkte fra køl)
 • 50 g flormelis
 • 1 stor tsk friskkværnede (Deluxe) kaffebønner + 2 spsk kogende vand
 • 2,5 dl piskefløde
 • Top: 140 g Deluxe chokoladekugler med saltkaramel (eller lignende fyldte chokolader med flydende saltkaramel)
 • 1 stor tsk smør
 • evt. ekstra havsalt og chokoladekugler til pynt

Så nemt er det: Start med at lave bunden ved at blende kiks til krummer i en minihakker/foodprocessor og blend herefter kværnede kaffebønner og det bløde smør i, til det danner en sammenhængende klump. Kom bagepapir på bunden (ikke siderne) af en 16-18 cm springform som denne (se tip længere oppe, hvis du vil bruge en større form). Pres og fordel kiksemassen ud på bunden plus en smule op ad siden for at danne en lille kant. Sæt bunden på køl, imens du laver fyld.

Rør de 2 spsk kogende vand sammen med de kværnede kaffebønner og rør det sammen med flødeost og flormelis. Pisk fløden til stift skum i en anden skål og vend det i flødeostemassen. Fordel fyldet ovenpå kiksebunden, gør overfladen glat og sæt kagen på køl i minimum 5 timer – meget gerne natten over.

Smelt chokoladekugler og smør over vandbad og rør evt et ekstra drys salt i, hvis du synes. Lad det afkøle lidt, til konsistensen bliver tykkere og fordel det så ovenpå cheesecaken. Pynt og server.

 • Reply
  Helle
  2. april 2019 at 22:25

  Hej! Vil gerne lave denne kage til mine kollegaer til på torsdag. Var i Lidl i dag, men kunne desværre ikke finde karamelkuglerne. Da jeg tænker, at konsistensen på dem/ganachen ikke er helt ligegyldig (den skal jo helst gerne være lidt blød) vil jeg blot høre, om du har et bud på et alternativ?
  Kaffebønnerne kunne jeg heller ikke få fat i og vil være lidt træt af, at skulle købe en kæmpe pose, for kun at skulle bruge en lille del. Vil frysetørret kaffe kunne bruges (opløst naturligvis) eller er bønner nødvendige for at få det optimale resultat?
  Og sidst…. kunne ikke få Philadelphia i Lidl og i stedet for at køre et andet sted hen eller købe et (for mig) ukendt alternativ, har jeg købt mascarpone. Mon ikke det går?

  Jeg har desuden planer om at koge en karamelsovs til afpyntning – og måske til at swirle lidt ind i ostecremen. Den kunne også godt gå hen og blive et alternativ til karamelkuglerne…

  Håber jeg hører fra dig inden. 🙂

  • Reply
   Anna Bartels
   3. april 2019 at 13:18

   Hej Helle.
   En karamelsauce på toppen lyder helt perfekt! Det kan du sagtens gøre. Jeg tror desværre, at chokoladerne er en ting, Lidl kun har en gang om året, så det giver fint mening. Som alternativ til kuglerne kan du sagtens bruge nogle karamelfyldte chokolader, hvor karamellen i midten er rimelig blød/flydende. Det burde fungerer helt fint. Men karamelsauce lyder også skønt 🙂
   Ift kaffe kan du sagtens bruge frysetørret (opløst som du skriver). Måske du i bunden kan smelte 20 g af smørret og opløse det i det?
   Og mascarpone er så fint også!
   Skriv endelig tilbage, hvad du synes ♡
   Kh Anna

 • Reply
  Helle
  4. april 2019 at 14:53

  Tak for svar – de kom lige i rette tid. 🙂

  Jeg fandt nogle chokoladekugler med flydende karamel i Netto. De var med lys chokolade, men jeg tror godt de kunne være brugt til toppen. Men nu havde jeg besluttet mig for at lave en karamel, så kuglerne blev brugt til pynt – sammen med lidt hakkede toffifee.

  Karamellen drillede – fik lavede en for stor portion, rørte for at undgå brakning = sukkerklumper, der nægtede at smelte.
  Men det er ikke noget en sigte ikke kan klare og jeg fik en god karamel til toppen alligevel.

  Brugte frysetørret kaffe. Kunne ikke rigtigt smage det i bunden, men måtte (også her) have fat i en sigte til smørret, fordi kaffen klumpede i stedet for at opløse sig. Næste gang tror jeg jeg vil prøve med alm kaffe i filter og lade det trække lidt nede i smørret.
  Men bunden blev mega god!

  Cremen var meget sej og svær at røre/vende ud, men det lykkedes. En anden gang vil jeg dog nok tilføje lidt husblas, da den slet ikke var skærefast. Hvis man bruger frysetørret kaffe vil jeg anbefale at bruge lidt mere end opskriften anbefaler. Jeg synes det var sparsomt med kaffesmag.

  Men jeg fik ros for kagen – omend alle havde taget et lidt for stort stykke. Den bliver lidt tung og kvalm, men den smagte fantastisk. Og bortset fra den drillende karamel var den super simpel at lave.

  Jeg lavede dobbelt op på bund og creme – næste gang tror jeg jeg vil nøjes med 1 x creme til 2 x bund og så en eller anden topping.
  Men lækker er den!

  Og tak for hjælpen ♥

  • Reply
   Anna Bartels
   4. april 2019 at 18:30

   Hej Helle.

   Tak fordi du vender tilbage! Cheesecaken er i den tunge ende med smør, fløde, chokolade, kaffe og karamel. Det er ikke sådan en, de fleste kan spise kæmpe stykker af.
   Jeg kan godt lide, at cheesecakefyld er blødt i munden og ikke har den der husblas-konsistens. Derfor putter jeg ikke husblas i min, men det kan du sikkert godt, hvis du vil have et pænere snit.
   Tak for tip hvis folk vil bruge frysetørret kaffe – det er smart og noteret 😉
   Og dejligt at folk kunne lide det. Det er jo det vigtigste 😀 Og din topping lyder for lækker!
   Kh Anna

Svar