Cheesecake med passionsfrugt

22. maj 2016

Cheesecake med passionsfrugtInspirationen til denne lækre cheesecake med passionsfrugt fik jeg faktisk på vores 3 måneders rejse i byen Kanchanaburi  (kendt for broen over floden Kwai, hvis det siger jer noget?) vest for Bangkok. Jeg kan huske, at det var første gang, vi oplevede regn og måtte derfor hurtigt finde et sted, hvor vi kunne sidde i tørvejr. Og så fandt vi en virkelig hyggelig cafe, hvor de serverede cheesecake, og den smagte simpelthen så godt, at vi kom igen næste dag for at få endnu et stykke. Derfor måtte jeg simpelthen i køkkenet herhjemme for at prøve at ramme den samme kage. Og det lykkedes faktisk rigtig fint 🙂

Denne version er, hvad jeg vil kalde en no-bake cheesecake. Den er altså ikke bagt i ovnen, og så er den uden husblas. Det gør fyldet endnu mere cremet og lækkert. Bunden består af en sprød kiksebund, og så er selve cheesecake-fyldet rørt med masser af vanilje. Og øverst er der en syrlig, knasende passionsfrugt-top, der passer så godt til det cremede, søde vaniljeprikkede cheesecake-fyld. Hvis du er på udkig efter andre opskrifter på cheesecake, kan du finde flere forskellige lige her.

Tip: jeg har brugt en 15 centimeters form, men hvis du hellere vil lave en større cheesecake med passionsfrugt, kan du sagtens lave halvanden eller dobbelt portion af opskriften nedenunder. Jeg satte også kagen i fryseren i en times tid inden servering for at få den iskold.

Cheesecake med passionsfrugtCheesecake med passionsfrugt

Cheesecake med passionsfrugt 

 • 120 g digestive kiks (jeg brugte fuldkorn)
 • 70 g blødt smør
 • 300 g flødeost 
 • 1/2 tsk vaniljepulver
 • 50 g flormelis
 • 1 spsk citronsaft
 • 2,5 dl piskefløde
 • 8 passionsfrugter
 • 2 spsk sukker

 

Så nemt er det: Start med at blende kiksene i en foodprocessor eller minihakker, til det bliver til krummer og blend herefter det bløde smør med, så det danner en sammenhængende klump. Kom bagepapir i bunden (ikke siderne) af en 15 cm springform. Se tip længere oppe, hvis du vil lave større portion. Pres og fordel kiksemassen ud på bunden plus lidt ekstra op ad siden for at danne en lille kant.

Rør flødeost (helst en smule stuetempereret, ikke direkte fra køl) godt sammen med flormelis, vanilje og citronsaft i en skål. Pisk fløden til skum i en anden skål og vend det derefter i flødeostemassen. Fordel fyldet ovenpå kiksebunden, gør overfladen glat med en dejskraber eller lignende og sæt kagen på køl i minimum 5 timer og meget gerne natten over.

Halver passionsfrugter, skrab kødet ud med en ske og kom det i en gryde sammen med 2 spsk sukker. Varm det op til passionsfrugt-marmeladen begynder at tykne (lige før kogepunktet), og lad det herefter køle helt af i køleskabet, inden du kommer det på toppen af cheesecaken.

 • Reply
  Jagger
  17. september 2016 at 9:18

  Skal fløden piskes helt til skum?

  • Reply
   Anna Bartels
   17. september 2016 at 9:35

   Ja det skal den 🙂
   Jeg kan godt se, at det var en smule uklart i opskriften, så det er ændret nu. Tak!

 • Reply
  Sibel
  23. juni 2019 at 17:46

  Tænkte om det er muligt at bruge majsstivelse på cremet ovn på? Vil genre lave det med uden kerner og ved godt at man normal bruger agar agar, men nu det ikke et produkt jeg normalt har der hjemme eller bruger ofte også vil jeg gerne have det mere i cremet form.
  Og hvor meget skal opskriften ændres med en form med 22 dia 🙂

  • Reply
   Anna Bartels
   28. juni 2019 at 23:45

   Hej Sibel.
   Jeg tror ikke, at du kan lave det med majsstivelse desværre.
   I min opskrift skal du dog ikke bruge nogen form for ingrediens til at “sætte” cheesecaken. Det er nemlig en ret blød og cremet version uden brug af husblas eller lignende.
   Og hvis du vil lave kagen i 22 diameter, vil jeg anbefale dig at lave dobbelt portion 🙂
   Hilsen Anna

 • Reply
  Kimmie
  10. november 2019 at 8:06

  Hej.

  Kan man lave denne kage et par dage før den skal bruges?

  • Reply
   Anna Bartels
   10. november 2019 at 10:20

   Hej Kimmie,
   Det kan du sagtens! Bunden kan miste lidt af sin sprødhed, men ellers er den helt fin et par dage efter 🙂
   Kh Anna

 • Reply
  Rukiye
  19. december 2019 at 12:09

  hej Anna
  Kan man fryse kagen ned?

  • Reply
   Anna Bartels
   20. december 2019 at 12:32

   Hej Rukiye,
   Der må jeg være dig svar skyldig. Det har jeg ikke prøvet.
   Men det tror jeg umiddelbart godt, at du kan. Den er dog bedst før, da bunden måske ikke vil være så sprød.
   Jeg ville også vente med at komme toppingen på før efter frys 🙂
   Skriv endelig, hvis du tester det.
   Kh Anna

Svar