Cheesecake med passionsfrugt

22. maj 2016

Cheesecake med passionsfrugtInspirationen til denne lækre cheesecake med passionsfrugt fik jeg faktisk på vores 3 måneders rejse i byen Kanchanaburi  (kendt for broen over floden Kwai, hvis det siger jer noget?) vest for Bangkok. Jeg kan huske, at det var første gang, vi oplevede regn og måtte derfor hurtigt finde et sted, hvor vi kunne sidde i tørvejr. Og så fandt vi en virkelig hyggelig cafe, hvor de serverede cheesecake, og den smagte simpelthen så godt, at vi kom igen næste dag for at få endnu et stykke. Derfor måtte jeg simpelthen i køkkenet herhjemme for at prøve at ramme den samme kage. Og det lykkedes faktisk rigtig fint 🙂

Denne version er, hvad jeg vil kalde en no-bake cheesecake. Den er altså ikke bagt i ovnen, og så er den uden husblas. Det gør fyldet endnu mere cremet og lækkert. Bunden består af en sprød kiksebund, og så er selve cheesecake-fyldet rørt med masser af vanilje. Og øverst er der en syrlig, knasende passionsfrugt-top, der passer så godt til det cremede, søde vaniljeprikkede cheesecake-fyld. Hvis du er på udkig efter andre opskrifter på cheesecake, kan du finde flere forskellige lige her.

Tip: jeg har brugt en 15 centimeters form, men hvis du hellere vil lave en større cheesecake med passionsfrugt, kan du sagtens lave halvanden eller dobbelt portion af opskriften nedenunder. Jeg satte også kagen i fryseren i en times tid inden servering for at få den iskold.

Cheesecake med passionsfrugtCheesecake med passionsfrugt

Cheesecake med passionsfrugt 

 • 120 g digestive kiks (jeg brugte fuldkorn)
 • 70 g blødt smør
 • 300 g flødeost 
 • 1/2 tsk vaniljepulver
 • 50 g flormelis
 • 1 spsk citronsaft
 • 2,5 dl piskefløde
 • 8 passionsfrugter
 • 2 spsk sukker

 

Så nemt er det: Start med at blende kiksene i en foodprocessor eller minihakker, til det bliver til krummer og blend herefter det bløde smør med, så det danner en sammenhængende klump. Kom bagepapir i bunden (ikke siderne) af en 15 cm springform. Se tip længere oppe, hvis du vil lave større portion. Pres og fordel kiksemassen ud på bunden plus lidt ekstra op ad siden for at danne en lille kant.

Rør flødeost (helst en smule stuetempereret, ikke direkte fra køl) godt sammen med flormelis, vanilje og citronsaft i en skål. Pisk fløden til skum i en anden skål og vend det derefter i flødeostemassen. Fordel fyldet ovenpå kiksebunden, gør overfladen glat med en dejskraber eller lignende og sæt kagen på køl i minimum 5 timer og meget gerne natten over.

Halver passionsfrugter, skrab kødet ud med en ske og kom det i en gryde sammen med 2 spsk sukker. Varm det op til passionsfrugt-marmeladen begynder at tykne (lige før kogepunktet), og lad det herefter køle helt af i køleskabet, inden du kommer det på toppen af cheesecaken.

 • Reply
  Jagger
  17. september 2016 at 9:18

  Skal fløden piskes helt til skum?

  • Reply
   Anna Bartels
   17. september 2016 at 9:35

   Ja det skal den 🙂
   Jeg kan godt se, at det var en smule uklart i opskriften, så det er ændret nu. Tak!

Svar

Instagram