Super nem lakselasagne med asparges og dild

nem lakselasagne med asparges og dildJeg elsker laks, jeg elsker lasagne og så elsker jeg mad, der er nemt og hurtigt at lave. Og denne opskrift på nem lakselasagne går ind under alle tre kategorier. Jeg har i denne måned læseferie, har overstået alle mine skriftlige eksamener og er netop blevet færdig med min første mundtlige eksamen, der gik super fint. Så derfor er det rart med en lækker aftensmad, der samtidigt kan laves på 15 minutter og derefter bare skal stå og hygge sig i ovnen.

Jeg er som sagt en stor fan af lasagne, specielt fordi den kan fyldes med alt, hvad køleskabet skulle byde på. På bloggen kan du allerede finde 3 andre opskrifter: en helt klassisk lasagne, hokkaido-lasagne med spinat, ærter og ost eller spinat-lakselasagne – de er alle favoritter og gode til hver sin årstid (men hvis du spørger mig, kan jeg dog sagtens spise dem alle hele året rundt).

Denne gang er lasagnen lavet med friske lasagneplade og fyldt med en lækker, hvid sauce lavet på blandt andet mælk og philadelphia. Derudover er den lagt i lag med røget laks, friske danske asparges og masser af frisk dild. Nååh ja, og så godt med citron. Det var super lækkert, meget simpelt og skal bestemt laves igen. Server gerne med en sprød, grøn salat.

Find flere opskrifter på lasagne lige her.

nem lakselasagne med asparges og dild

Super nem lakselasagne med asparges og dild (til 4-5 personer med tilbehør)

  • 350 g friske lasagneplader
  • 350 g røget laks
  • 15-20 asparges
  • 1 bundt frisk dild
  • 6 dl mælk
  • 200 g philadelphia light
  • 1 spsk majsstivelse
  • skal fra 1 citron

 

Så nemt er det: Start med at komme mælk og philadelphia i en gryde og kog det langsomt op under omrøring. Rør majsstivelse sammen med 1/2 dl vand og kom det i gryden. Lad det koge op igen under omrøring, til det tykner lidt. Rør citronskal, 1/2 tsk salt og godt med friskkværnet peber i og fjern gryden fra komfuret.

Skær laks i mindre stykker. Knæk den dårlige ende af asparges’ne, skyl dem og skær dem i små stykker. Hak dild groft. Smør et ovnfast fad med et tynd lag sauce. Lav lagene: kom lasagneplader ovenpå, så laks, asparges, dild, sauce, lasagneplader osv… (du skal gerne have 3-4 lag af lasagneplader). Det øverste lag skal være lasagneplader og sauce. Bag lasagnen i ovnen i cirka 20 minutter ved 220 grader. Server gerne med en sprød salat til.

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments