Mexicansk lasagne med chorizo og kål

21. marts 2017

Mexicansk lasagneMexicansk lasagne med kål og chorizo. Jeg er kæmpe fan af lasagne. Sådan en lavet fra bunden med krydret kødsovs, hjemmelavet bechamel og lasagneplader. Der er allerede en del versioner på bloggen, og selvom min ultimative favorit nok er den helt traditionelle (helst a la mor), så er det nu ikke dårligt at udfordre den klassiske ret engang i mellem. Det har jeg gjort i dag og lavet en mexicansk lasagne fyldt med smag.

Den mexicansk inspireret lasagne her er fyldt med masser af kål og krydderier. Og så selvfølgelig hjemmelavet bechamelsovs (det er slet ikke så besværligt, som det måske lyder) og chorizo. Der er ikke meget chorizo i, da den fungerer lidt mere som en krydring. Du kan selvfølgelig sagtens komme mere i, men for mig skulle kålen spille hovedrollen og løftes med krydderier og chorizoen og ikke omvendt. Det er en god måde at få lidt flere grøntsager ind i en lasagne, og så smager den nærmest bedre dagen efter. Så lav endelig en stor portion!

Læs også: Spinat-lakselasagne / Kyllingelasagne / Hokkaido-lasagne / Sød kartoffel lasagne

Mexicansk lasagne Mexicansk lasagne Mexicansk lasagne

Mexicansk lasagne med chorizo og kål (til 4-6 personer)

 • Sauce: 100 g chorizo (pølse, ikke pålæg)
 • 1 løg
 • 2 store fed hvidløg
 • 1 spsk tørret oregano
 • 1 spsk stødt spidskommen
 • 0,5 spsk chiliflager
 • 1 spsk røget paprika
 • 1 stort spidskål
 • 1 dåse tomatpure
 • 1 dåse flåede tomater
 • Bechamel: 1 stor spsk smør
 • 1 stor spsk mel
 • 6 dl mælk
 • 1 håndfuld revet ost
 • salt og peber
 • lasagneplader, gerne fuldkorn

Så nemt er det: Start med at pille skindet af din chorizopølse og skære den i små, grove tern. Steg ternene på en pande ved middel-høj varme, til fedtet begynder at smelte. Skræl og hak løg og hvidløg og kom det i gryden. Hak spidskålet fint og kom krydderier og kål i gryden. Steg det hele i 5 minutters tid, til kål og løg er bløde. Tilsæt så tomatpure, dåsetomater og 2 dl vand. Lad det hele simre under låg, imens du laver bechamel og smag så til med salt.

Smelt smør i en lille gryde ved mellem-høj varme, tilsæt mel og pisk derefter et par minutter for at riste melsmagen væk. Pisk hele tiden. Tilsæt 2 dl mælk, tag gryden af varmen og pisk til en ensartet ‘creme’. Sæt gryden tilbage på varmen, tilsæt resten af mælken og pisk til en ensartet sauce – den skal lige op og koge i et minuts tid, imens du pisker hele tiden, så vil den tykne. Tilsæt revet ost, godt med salt og peber og stil gryden til side.

Læg lasagnen i lag i et smurt ildfast fad. Først en smule kål-tomatsauce, lasagneplader, kål-sauce, bechamel, lasagneplader, kål-sauce, bechamel osv. Lav 3 lag af lasagneplader og slut med bechamel. Drys gerne med lidt revet ost og tørret oregano på toppen og bag lasagnen ved 180 grader varmluft i cirka 30-35 minutter. Server med en grøn salat.

 • Reply
  Christiane Thrane Nørby
  25. marts 2017 at 12:16

  Helt igennem en vidunderlig opskrift, der passer perfekt til en dejlig solskinsdag med hygge og lidt sjov hygge med ebogen direktørens sekretærer! Tak for en fantastisk blog 🙂

Svar