Annonce

Mexicansk lasagne med chorizo og kål

Mexicansk lasagne med chorizo og kål

Jeg er kæmpe fan af lasagne. Sådan en lavet fra bunden med krydret kødsovs, hjemmelavet bechamel og lasagneplader. Der er allerede en del versioner på bloggen, og selvom min ultimative favorit nok er klassisk lasagne (helst a la mor), så er det nu ikke dårligt at udfordre den klassiske ret engang i mellem. Det har jeg gjort i dag og lavet en mexicansk lasagne fyldt med smag pg ekstra grøntsager.

Mexicansk lasagne

Den mexicansk inspireret lasagne her er fyldt med masser af kål og krydderier. Og så selvfølgelig hjemmelavet bechamelsovs (det er slet ikke så besværligt, som det måske lyder) og chorizo. Den smager så skønt, og det er en ret, der har været lavet (og bestilt) mange gange herhjemme. Og så smager den nærmest bedre dagen efter, så lav endelig en stor portion!

Mexicansk lasagne

Lasagne med ekstra grøntsager

Min version af mexicansk lasagne består faktisk mest af kål, og det er meningen. Der er ikke meget chorizo i, da den fungerer lidt mere som en krydring. Du kan selvfølgelig sagtens komme mere i, men for mig skulle kålen spille hovedrollen og løftes med krydderier og chorizoen og ikke omvendt. Det er en god måde at få lidt flere grøntsager ind i en lasagne, og jeg lover, at du ikke vil savne kødet. Jeg har serveret den for flere kødelskere, og de var overtalt med det samme.

Mexicansk lasagne med chorizo og kål
Mexicansk lasagne med chorizo og kål

Mexicansk lasagne med chorizo og kål

En lækker, cremet og smagsfuld mexicansk lasagne med masser af kål, krydderier og chorizo. Der er til 4 sultne eller 6 almindeligt sultne personer.
5 fra 3 stemmer
Antal: 5 personer
Forberedelse35 minutter
Tilberedelse30 minutter

Ingredienser

Sauce

  • 100 g chorizo (pølse, ikke pålæg)
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk oregano (tørret )
  • 1 spsk stødt spidskommen
  • 0,5 spsk chiliflager
  • 1 spsk røget paprika
  • 1 spidskål
  • 1 dåse tomatpure
  • 5 dl vand
  • 1 dåse hakkede tomater

Bechamel

  • 2 spsk smør
  • spsk hvedemel
  • 6 dl mælk
  • 1 håndfuld revet ost (+ lidt ekstra til toppen)
  • salt og peber
  • lasagneplader

Køkkenudstyr

  • Ildfast fad
  • Gryde

Fremgangsmåde

Sauce

  • Pil skindet af choriozopølsen og skær den i små, grove tern.
  • Steg ternene i en gryde ved middel-høj varme, til fedtet begynder at smelte.
  • Skræl og hak løg og hvidløg og kom det i gryden.
  • Hak spidskålet fint og kom det i gryden sammen med krydderierne.
  • Steg det hele i 5 minutters tid, til kål og løg er bløde.
  • Tilsæt tomatpure, dåsetomater og vand.
  • Lad det hele simre under låg, imens du laver bechamel og smag så til med salt.

Bechamel

  • Smelt smør i en lille gryde ved mellem-høj varme.
  • Tilsæt mel og pisk et par minutter for at riste melsmagen væk. Pisk hele tiden.
  • Tilsæt 2 dl mælk, tag gryden af varmen og pisk til en ensartet ‘creme’.
  • Sæt gryden tilbage på varmen, tilsæt resten af mælken og pisk til en ensartet sauce – den skal lige op og koge i et minuts tid, imens du pisker hele tiden, så vil den tykne.
  • Tilsæt revet ost, godt med salt og peber og stil gryden til side.

Samling

  • Læg lasagnen i lag i et smurt ildfast fad.
  • Først en smule kål-tomatsauce, lasagneplader, kål-sauce, bechamel, lasagneplader, kål-sauce, bechamel osv.
  • Lav 3-4 lag af lasagneplader og slut med bechamel.
  • Drys gerne med lidt revet ost og tørret oregano på toppen og bag lasagnen ved 180 grader varmluft i cirka 30-35 minutter.
Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments