Nye kartofler med olivenolie, citron og dild

Nye kartofler med olivenolie, citron og dildDet her er sådan danske, nye kartofler (efter min mening) smager aller bedst. Og jeg har lavet denne opskrift mange gange! Det var faktisk min mor, der startede med at lave den for et par år siden, og vi har siden fået kartoflerne på denne måde mindst 30 gange. Det er utrolig simpelt og enkelt, perfekt som sommertilbehør og så passer de bare til alt: kød, kylling og fisk.

Nye, danske kartofler smager bare godt. Her er de kogt, så de stadig en smule bid, og så er de vendt i en smule god olivenolie, citronsaft, salt, peber og masser af frisk dild. Jeg har også lavet andre versioner, bl.a. hvor jeg har vendt grofthakket forårsløg og skiver af radiser i. Men du kan helt sikkert også tilføje andre friske grønsager og krydderurter som purløg eller persille. Freestyle bare derudaf.

Find flere opskrifter på tilbehør lige her.

Nye kartofler med olivenolie, citron og dild

Nye kartofler med olivenolie, citron og dild (til 4 personer)

  • ca. 800 g nye, danske kartofler
  • 4 spsk olivenolie
  • saft fra 1/2 saftig citron
  • 1 stor håndfuld frisk dild, groft hakket
  • salt og peber

Så nemt er det: 
Start med at skrubbe kartoflerne i vand, så overskydende jord falder af. Skær evt. de store kartofler over i 2, hvis der er meget forskel på størrelsen. Kog kartoflerne i en gryde med vand i omkring 12-14 minutter, afhængig af størrelsen. Det skal være sådan, at kartofler akkurat ryger af en gaffel/skarp kniv, hvis du stikker i den. Hæld vandet fra og lad kartoflerne dampe af i 5 minutter.

Kom kartoflerne op i en skål og vend med olivenolie, citronsaft, salt, peber og halvdelen dilden. Smag evt. til med mere olivenolie og citron. Det skal ikke flyde i olie og citron, men bare være en ‘coating’ og smagsgiver. Pynt med resten af dilden og server.

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments