Kold kartoffelsalat med nye ærter og radiser

10. juli 2015

Kold kartoffelsalat med nye ærter og radiser photo IMG_5394_zpskltyullu.jpgJeg havde glemt, hvor godt en kold kartoffelsalat kan smage. Især hvis den består af lækre, danske sommeringredienser. Du har måske allerede set, at jeg viste salaten frem på Instagram den anden dag (lige her), hvor den blev nydt søndag aften som picnic på stranden i solen med tilhørende grillet kyllingebryst sammen med familien. Det var helt perfekt.

En kold kartoffelsalat som denne er ret nem at lave og består kun af få ingredienser. I denne version er der udover nye, danske kartofler også håndbælgede danske ærter og de fineste lyserøde radiser. Når “salaten” er så simpel, betyder det virkelig noget at investere i gode ingredienser og tage sig tid til at bælge ærter. Tro mig, det gør virkelig en forskel! Vi får denne kolde kartoffelsalat mange gange hver eneste sommer, og jeg bliver aldrig træt af den. Kartoffelsalaten kan serveres til det meste og gør sig især godt til grillet kød, fisk eller kylling – ja og så i picnickurven 😉

Find endnu flere salater og tilbehør lige her.

Kold kartoffelsalat med nye ærter og radiser photo FullSizeRender_zpsgexclpwg.jpg
Kold kartoffelsalat med nye ærter og radiser photo IMG_5398_zpsfyik7tbg.jpg

Kold kartoffelsalat med nye ærter og radiser (til 4 personer)

 • 800 g nye danske kartofler, kogte og kolde
 • 200 g bælgede ærter
 • 12 radiser
 • 1/2 løg
 • 2 dl creme fraiche 5 eller 9 %
 • 1 dl græsk yoghurt (alternativt cremefraiche)
 • salt + peber

 

Så nemt er det: Start med at skylle radiser, skære enderne af og skære dem i tynde skiver. Skær derefter de kogte og kolde kartofler i lidt grovere skiver. Riv løget fint og rør det sammen med græsk yoghurt, creme fraiche, salt og peber og vend det med kartofler, ærter og radiser. Lad kartoffelsalaten trække i minimum 30 minutter på køl og gerne et par timer.

 • Reply
  Signe Braat
  10. juli 2015 at 15:07

  Hej Anne
  Dejlig kartoffelsalat. Den er perfekt til grillmad.
  Tak for god inspiration.
  Mange sommer hilsner
  Signe Braat
  fødevarekonsulent
  Fødevaregruppen

  • Reply
   Anna
   10. juli 2015 at 15:41

   Den er nemlig perfekt til grillmad – tak Signe!
   God Sommer til dig 🙂

 • Reply
  Pernille Karlsen
  11. juli 2015 at 10:44

  Det ser godt nok lækkert ud! Jeg håber, solen begynder at skinne i den kommende tid, så picnickurven kan blive fundet frem. Jeg har netop købt nogle friske ærte – det kunne være de skulle bruges til en omgang kartoffelsalat! 🙂

  Vh Pernille

  • Reply
   Anna
   11. juli 2015 at 11:17

   Det synes jeg helt sikkert, at du skal Pernille!
   Så er det jo heldigt, at solen skinner i dag 😉
   God fornøjelse og weekend!

Svar