Kold kartoffelsalat med ærter og radiser

Kold kartoffelsalat med ærter og radiser

Jeg havde glemt, hvor godt en kold kartoffelsalat kan smage. Især hvis den består af lækre, danske sommeringredienser. Du har måske allerede set, at jeg viste salaten frem på Instagram den anden dag (lige her), hvor den blev nydt søndag aften som picnic på stranden i solen med tilhørende grillet kyllingebryst sammen med familien. Det var helt perfekt. Min opskrift på kartoffelsalat er uden mayonnaise og derfor lidt sundere og lettere. Det er den måde, jeg bedst kan lide den på.

Opskrift på kold kartoffelsalat

En kold kartoffelsalat som denne er ret nem at lave og består kun af få ingredienser. I denne version er der udover nye, danske kartofler også håndbælgede danske ærter og de fineste lyserøde radiser. Når “salaten” er så simpel, betyder det virkelig noget at investere i gode ingredienser og tage sig tid til at bælge ærter. Tro mig, det gør virkelig en forskel! Vi får denne kolde kartoffelsalat mange gange hver eneste sommer, og jeg bliver aldrig træt af den. Kartoffelsalaten kan serveres til det meste og gør sig især godt til grillet kød, fisk eller kylling – ja og så i picnickurven.

Er du vild med nye, danske kartofler, så skal du også prøve min simple opskrift på nye danske kartofler med olivenolie, citron og dild eller den med knuste kartofler med hvidløgssmør.

Kold kartoffelsalat med ærter og radiser
Kold kartoffelsalat med ærter og radiser
Kold kartoffelsalat med ærter og radiser

Kold kartoffelsalat med ærter og radiser

Den bedste kolde kartoffelsalat med nye kartofler, ærter og radiser. Du kan endda forberede den dagen før.
5 fra 2 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse15 min
Trækketid1 t

Ingredienser

  • 800 g nye danske kartofler (kogte og kolde)
  • 200 g bælgede ærter
  • 12 radiser
  • ½ løg
  • 2 dl creme fraiche (gerne 9 %)
  • 1 dl græsk yoghurt (gerne 10 %, alternativt cremefraiche)
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Skyl radiser, skær enderne af og skær dem i tynde skiver.
  • Skær derefter de kogte og kolde kartofler i lidt grovere skiver.
  • Riv løget fint og rør det sammen med græsk yoghurt, creme fraiche og vend det med kartofler, ærter og radiser. Smag til med salt og peber.
  • Lad kartoffelsalaten trække i minimum 30 minutter på køl og gerne et par timer.
Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments