Jordbærsalat med avocado, fennikel og feta

2. juli 2019
Jordbærsalat med avocado, fennikel og feta

Jeg er tilbage! Tilbage i København. Tilbage i min lejlighed. Tilbage i mit køkken. For søren køkken, jeg har savnet dig! Og jeg har så mange ideer til opskrifter, jeg skal lave. Det er bare om at komme i gang. I søndags var det dog hedevarmt udenfor, og det eneste jeg havde lyst til var is(kaffe), smoothiebowls og friske salater. Så det var pænt meget, hvad menuen stod på. Og til aftensmad fik jeg denne lækre jordbærsalat (med brød til) med alt det, jeg havde lyst til fra supermarkedet.

Denne jordbærsalat er egentlig super simpel. Den består af salat, nye danske jordbær, cremet avocado, fintsnittet fennikel, feta, ristede græskarkerner og en syrligsød olivenolie-honning-citrondressing. Den er perfekt til grill – kød, kylling, fisk eller bare med noget lækkert brød til. Den tager ingen tid at lave og kan sagtens varieres med andre bær, nødder og sådan. PS: jeg spiste rester med lidt grøn pesto på også. Det smager altså også godt på!

Vild med jordbær? Læs også: Sommersalat med ærter, feta og jordbærdressing / Quinoasalat med jordbær, edamame, feta og mandler / Hjemmelavet jordbærkoldskål / Den bedste jordbærkage

Jordbærsalat med avocado, fennikel og feta

Jordbærsalat med avocado, fennikel og feta (tilbehør til 3-4 personer)

  • 100 g blandet salat (eller din favorit)
  • 2 avocadoer
  • 300 g (nye danske) jordbær
  • 1/2 fennikel
  • 75 g feta
  • 1 håndfuld græskarkerner
  • Dressing: 2 spsk olivenolie, 1/2 saftig citron og 1 spsk honning
  • Salt og peber

Så nemt er det: Start med at skylle salat, jordbær og fennikel godt. Flæk avocadoer, skrab kødet ud og skær det i aflange strimler. Skær toppen af jordbær og skær dem i tynde skiver. Snit fennikel så tyndt som muligt.

Rist græskarkerner på en pande, til de er let gyldne. Rør dressingen sammen og smag til med salt og peber. Bland salat, jordbær, fennikel, avocado og smuldret feta sammen. Gem evt lidt af hver ingrediens til at pynte med. Drys med græskarkerner og dryp dressingen udover.

    Svar