Sommersalat med ærter, feta, jordbærdressing og karamelliserede hasselnødder

8. august 2017

Sommersalat med ærter, feta, jordbærdressing og karamelliserede hasselnødderSommersalat med ærter, feta, jordbærdressing og karamelliserede hasselnødder. Jeg er netop kommet hjem fra sommerhus, der for mig næsten altid er lig med at sove længe, lange gåture, hygge med familien (denne regnfulde sommer foran pejsen) og ikke mindst at lave og spise en masse lækker mad. Jeg er derfor kommet hjem med en god portion nye opskrifter på alt fra salater til morgenboller og søde sager, som jeg glæder mig til at dele.

I dag får I opskriften på en rigtig sommersalat. Når det ikke er sommer udenfor, må man jo lave sommer i køkkenet og maven. Og selvom du sagtens kan bruge frosne jordbær og ærter, så gør mig en tjeneste at lave den nu, hvor der stadig er danske jordbær og friskbælgede ærter i sæson. Det gør den altså lige lidt bedre. Inspirationen kommer faktisk fra Rhodos og består af blandede salater, friskbælgede ærter, æbler, jordbær og saltet feta vendt med en frisk citron-jordbærdressing og toppet med karamelliserede, ristede hasselnødder. Perfekt kombination af salt, syrligt, sødt, blødt og sprødt.

Andre lignende sommersalater: Bulgursalat med ærter, kirsebær, karamelliserede løg og feta / Sommerlig melonsalat med mynte og ristede cashewnødder / Quinoasalat med jordbær, edamame, feta og ristede mandler

Sommersalat med ærter, feta, jordbærdressing og karamelliserede hasselnødder Sommersalat med ærter, feta, jordbærdressing og karamelliserede hasselnødder

Sommersalat med ærter, feta, jordbærdressing og karamelliserede hasselnødder (tilbehør til 4 personer)

 • 200 g blandede salater
 • 1 stor håndfuld (friskbælgede) ærter
 • 1 æble
 • 200 g nye, danske jordbær (optøede, frosne kan bruges til dressing, men undlad dem så hele i salaten)
 • 1 håndfuld hasselnødder
 • honning
 • 1 lille tsk smør
 • saft og skal fra 1/2 øko citron
 • ca 50 g feta
 • flagesalt + peber

 

Så nemt er det: Start med at smelte smør og 1 spsk honning på en pande. Vend hasselnødderne rundt heri og rist dem ved lav middelvarme i små 5 minutter. Drys med et nip flagesalt og bred dem ud på et stykke bagepapir for at køle af – de skal ikke røre hinanden, for ellers vil de klistre sammen.

Skyl salat, skær æblet i tern og fjern stilk fra jordbær. Blend 1/3 af jordbærrene med citronsaft og -skal, cirka 1 tsk honning, et drys salt og godt med friskkværnet peber. Smag dig frem. Skær resten af jordbærrene i kvarte. Kom salat på en fad og fordel æbletern, jordbær, ærter, dressing og hasselnødder ovenpå. Smuldr feta over.

  Svar