Salat med ærter, jordbærdressing og karamelliserede hasselnødder

Salat med ærter, feta, jordbærdressing og karamelliserede hasselnødder

Sommersalat med ærter, feta, jordbærdressing og karamelliserede hasselnødder. Jeg er netop kommet hjem fra sommerhus, der for mig næsten altid er lig med at sove længe, lange gåture, hygge med familien (denne regnfulde sommer foran pejsen) og ikke mindst at lave og spise en masse lækker mad. Jeg er derfor kommet hjem med en god portion nye opskrifter på alt fra salater til morgenboller og søde sager, som jeg glæder mig til at dele.

Salat med ærter og jordbærdressing

I dag får I opskriften på en rigtig sommersalat. Inspirationen kommer faktisk fra Rhodos og består af blandede salater, friskbælgede ærter, æbler, jordbær og saltet feta vendt med en frisk citron-jordbærdressing og toppet med karamelliserede, ristede hasselnødder. Perfekt kombination af salt, syrligt, sødt, blødt og sprødt. Server din salat sammen med kød eller fisk, måske et stykke bagt laks og friskbagt grydebrød.

Sommersalat med ærter, feta, jordbærdressing og karamelliserede hasselnødder

Sommersalat til grill og fest

Uanset om det er sommer udenfor, eller du har lyst til følelsen af sommer i din mave, så er denne salat med ærter, jordbærdressing og karamelliserede hasselnødder perfekt. Den smager nemlig af sol og sommer og er dejlig let og frisk. Og selvom du sagtens kan bruge frosne jordbær (til dressingen) og ærter, så gør mig en tjeneste at lave den, når der stadig er danske jordbær og friskbælgede ærter i sæson. Det gør den altså lige lidt bedre.

Salat med ærter, feta, jordbærdressing og karamelliserede hasselnødder

Salat med ærter, jordbærdressing og karamelliserede hasselnødder

En dejlig sommersalat til grill og fest som tilbehør til 4 personer.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse20 min

Ingredienser

  • 200 g blandede salater
  • 2 håndfulde friskbælgede ærter
  • 1 æble
  • 200 g jordbær (nye danske (optøede, frosne kan bruges til dressing, men undlad dem så i salaten))
  • 1 håndfuld hasselnødder
  • 1 spsk honning (+ 1 tsk)
  • 1 tsk smør
  • ½ øko citron (saft og skal)
  • 50 g feta
  • flagesalt + peber

Køkkenudstyr

  • Pande
  • Blender

Fremgangsmåde

  • Smelt smør og 1 spsk honning på en pande.
  • Vend hasselnødderne rundt heri og rist dem ved lav middelvarme i små 5 minutter.
  • Drys med et nip flagesalt og bred dem ud på et stykke bagepapir for at køle af – de skal ikke røre hinanden, for ellers vil de klistre sammen.
  • Skyl salat, skær æblet i tern og fjern stilk fra jordbær.
  • Blend 1/3 af jordbærrene med citronsaft og -skal, cirka 1 tsk honning, et drys salt og godt med friskkværnet peber. Smag dig frem.
  • Skær resten af jordbærrene i kvarte.
  • Kom salat på en fad og fordel æbletern, jordbær, ærter, dressing og hasselnødder ovenpå.
  • Smuldr feta over.
Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments