Håber I har en dejlig søndag derude! Jeg kigger lige ind med en ny madplan fuld af efterårsopskrifter. Jeg synes godt, at man kan mærke, at det er blevet efterår udenfor. Vi har haft den dejligste sommer, men jeg har det faktisk også helt fint med, at det er blevet lidt koldere, mørkere og med mulighed for flere undskyldinger til hygge indendøre. Og lækker efterårsmad med græskar, æbler, svampe og simreretter. Mmh.
Der er som altid mad til 3-4 personer mandag til søndag. 3 dage med kød/fisk, 3 dage med vegetarisk mad og 1 dag med rester. Indkøbslisten er tilpasset, så opskrifter, der skal ganges op, også passer. Jeg har også sneget et bud på en sød sag med nedenunder – den indgår dog ikke i indkøbslisten men er mere som inspiration til efterårsopskrifter. Du kan bruge madplanen som inspiration eller følge den fuldt ud. God fornøjelse!
Har du nogle bud på temaer eller ønsker til fremtidige madplaner? Så skriv endelig en kommentar nedenunder 🙂
Læs også: Tidligere madplaner – Vegetarisk eller version 2.0 / Mad på under 30 minutter eller version 2.0/ SU-venlig mad eller version 2.0/ Varmende vintermad / Imponerende hverdagsmad / Mættende salater / Hverdagsmad på 20 minutter / Sommermad eller version 2.0 / Nem hverdagsmad / Varmende efterårsmad eller version 2.0 / Eksotisk og krydret hverdagsmad / Nem hverdagsmad #2 / Efterårsmad / Spis mere fisk / Sund og nem hverdagsmad / Varmende og krydret aftensmad / Hverdagsmad med ekstra grønt / Nem, frisk og sommerlig / Aftensmad til børnefamilier / Nem og sund aftensmad / Madplan med råvarer i sæson
Madplan: Efterårsopskrifter
- Mandag:
Vi lægger ugen ud med en af mine yndlings vegetariske simreretter: Kikærter og græskar i en peanutbutter-kokos sauce. Den smager himmelsk godt! - Tirsdag er i denne uge tærtedag, og jeg vil gerne anbefale dig at prøve en lidt anderledes en af slagsen med kartofler, porrer og brie. Den er så god, og der er formentligt rester til madpakken.
- Onsdag:
Ingen efterår uden suppe, så den står derfor i dag på kartoffel-porresuppe. - Torsdag:
Pastaret er lig med comfort food og dermed efterår. Jeg foreslår en cremet pastaret med svampe, kylling og soltørrede tomater. Masser af smag og en af mine favoritter. - Fredag:
Det er tid til weekend, og vi skal forkæles lidt. I dag står den derfor på bagt svampebygotto med sprød parmaskinke og valnødder. Den emmer af efterår og hygge. - Lørdag:
Lørdag står i lasagnens tegn men ikke den klassiske, som vi kender den. I dag er det en græskarlasagne med hytteost, ærter og spinat på menuen. - Søndag:
Ugens sidste dag er som altid tid til rester. Ryd ud i køleskabet og lav fx tærte, pizza eller en god pastaret af resterne.