Annonce

Æbletærte med mazarin og nøddekaramel

Æbletærte med mazarin og nøddekaramel

Efterår er lig med mad og bagning med æbler, og det er nærmest ikke det samme uden, hvis du spørger mig. Der er allerede en del æbleopskrifter på bloggen. Jeg opdagede dog, at der ingen opskrift på æbletærte er, og det går jo ikke. Min opskrift med mazarin og nøddekaramel er bestemt en af de bedste, jeg har smagt. Og så bliver den simpelthen så flot og lækker med de forskellige lag.

Opskrift på æbletærte

Æbletærten består af en sprød, høj tærtebund og er fyldt med masser af æbler fra træet i haven vendt med masser stødt kanel. Ovenpå er der smurt en mazarin, der smelter lidt ned over æblerne, når den bages i ovnen. Til sidst toppes den med en karamel med grofthakkede mandler, der giver en god sprød top. Alt i alt en god kombination af sprødt, saftigt, sødt og let syrligt. Nedenunder kan du se step for step billeder med de forskellige lag. Æbletærten kan både serveres lun og kold og kan anbefales med en klat creme fraiche eller bare som den er.

Opgraderet æbletærte med mazarin og karamel

Det her er ikke den klassiske æbletærte, apple pie eller æblekage. Men hvis du er på udkig efter et alternativ eller opgraderet opskrift, så er den her noget for dig. Det er en luksus version den traditionelle tærte med æbler, og den smager endnu bedre, end den du kender. Der er også lidt flere steps i, men det er bestemt det hele værd. Tro mig.

Æbletærte med mazarin og nøddekaramel
Æbletærte med mazarin og nøddekaramel
Æbletærte med mazarin og nøddekaramel

Æbletærte med mazarin og nøddekaramel

Den lækreste æbletærte med mazarin og nøddekaramel. En opgraderet version af den klassiske æblekage eller æbletærte, men jeg lover dig, at den er god.
4.60 fra 5 stemmer
Antal: 8 personer
Forberedelse45 minutter
Tilberedelse50 minutter
Køletid1 time

Ingredienser

Dej

  • 300 g hvedemel
  • 1 spsk flormelis
  • 75 g smør (blødt )
  • 1 dl sødmælk

Fyld

  • 3 æbler (mellemstore)
  • 2 spsk stødt kanel
  • 115 g marcipan
  • 55 g sukker
  • 55 g smør (blødt )
  • 1 æg

Karamel

  • 60 g mandler
  • 50 g sukker
  • 35 g smør
  • dl fløde

Køkkenudstyr

  • Springform
  • Gryde

Fremgangsmåde

  • Lave dejen ved at røre mel, flormelis og et knps salt sammen og smuldr det bløde smør i med fingrene.
  • Tilsæt mælken lidt ad gangen og saml det til en ensartet dej.
  • Kom dejen i en plastikpose og på køl i en times tid.
  • Skræl æbler, halver dem, skær kernehuset væk og resten af æblet i tynde skiver.
  • Vend dem med stødt kanel og stil dem til side.
  • Lav mazarin-fyld i en anden skål ved at massere sukker ind i marcipan med fingrene og pisk så det bløde smør i med en elpisker.
  • Pisk til sidst ægget i, til du har en tynd mazarinmasse.
  • Smør eller spray en springform-ring (brug ikke bunden) og stil den på en bageplade med bagepapir.
  • Tag dejen ud af køleskabet og rul den ud (evt. mellem 2 stykker bagepapir), til den er stor nok til en springform på ca 20 cm i diameter.
  • Løft dejen over i springform-ringen og dæk sider og bund med dejen – sørg for at presse dejen godt ned i kanterne og op ad siderne.
  • Fordel kanel-æblerne i bunden og smør mazarinmassen ovenpå.
  • Bag kagen ved 175 grader i cirka 40 minutter. Afkøl herefter i 15 minutter.
  • Imens kagen køler af, skal du lave karamel ved at koge sukker, smør og fløde til en let gylden, flydende karamel ved middelvarme (det tager cirka 10 minutter).
  • Hak mandlerne groft og vend dem i karamellen.
  • Fordel karamellen oven på den let afkølede tærte og bag den videre ved 185 gader i 10 minutter, til den er gylden ovenpå.
Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
15 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments