Nu er vi nået til januar. Et nyt år, en ny start. Jeg kan forestille mig, at jeg ikke er den eneste, der har spist masser af lækker (jule)mad de sidste uger og har brug for at komme tilbage til hverdagen og de sunde vaner. Derfor har jeg bestemt, at årets første madplan skal have et sundt tema og være fyldt med nemme og forholdsvis hurtige hverdagsretter. Derfor er sund og nem hverdagsmad ugens tema.
Der er som altid mad til 3-4 personer mandag til søndag. Indkøbslisten er tilpasset, så opskrifter, der skal ganges op, også passer. Jeg har også sneget et bud på en sundere sød sag med nedenunder – den indgår dog ikke i indkøbslisten, men er mere som inspiration til temaet. Du kan bruge madplanen som inspiration eller følge den fuldt ud sammen med den tilhørende indkøbsliste nedenunder. God fornøjelse!
Har du nogle bud på temaer eller ønsker til fremtidige madplaner? Så skriv endelig en kommentar nedenunder 😀
Læs også: Tidligere madplaner – Vegetarisk / Mad på under 30 minutter / SU-venlig mad / Varmende vintermad / Imponerende hverdagsmad / Mættende salater / Hverdagsmad på 20 minutter / Sommermad / Nem hverdagsmad / Varmende efterårsmad / Eksotisk og krydret hverdagsmad / Nem hverdagsmad #2 / Efterårsmad / Spis mere fisk / Varmende hverdagsmad i december
Sund og nem hverdagsmad
- Mandag:
Ugen starter ud med suppe og en smagsfuld en af slagsen. Bagt tomatsuppe med timian toppet med cremefraiche og ristede hasselnødder. Server med lunet fuldkornsflute og husk at lave halvanden portion til 4 personer (er medregnet i indkøbsliste). - Tirsdag:
Så skal der en nem kyllingeret på bordet – nemlig en omgang lynstegt kylling, svampe, spinat og tomater krydret med pesto. Server med ris til. - Onsdag:
Aftensmaden står i dag på en vegetarisk, nem og cremet one pot pasta med edamamebønner, broccoli og parmesan. Hvis du laver mad til 4 personer, skal du bruge 300 g spaghetti og 10 dl kogende vand i stedet. Ellers samme ingrediensliste (er medregnet i indkøbsliste). - Torsdag:
Der skal fisk på menuen. En super nem og rimelig hurtig lakselasagne med røget laks, dild og asparges. Den kan sagtens laves på under 40 minutter. - Fredag:
I dag skal du lave dobbelt portion af mine yndlingsdeller: kyllingefrikadeller med spinat, feta og soltørrede tomater og gemme halvdelen til søndag. Server i dag en spidskålssalat med æble, sesam og peanutdressing til. - Lørdag:
Vi tager et smut til Asien og spiser risnudler med edamamebønner, spinat og peanutbuttersauce. Den er super cremet, nem og hurtig at lave og vil sende dine tanker ned sydpå. - Søndag:
Lun resten af kyllingefrikadellerne i ovnen og server dem med en smørstegt blomkålssalat med granatæble, persille og saltede mandler.