Bagt tomatsuppe med timian-yoghurt og hasselnødder

Bagt tomatsuppe med timian-yoghurt og hasselnødder
sponsoreret-bosch

I får i dag opskriften på min nye yndlings: bagt tomatsuppe. Den er smækfyldt med smag og helt vildt nem at lave. Nogle af jer kan måske huske, at jeg i foråret fortalte om et samarbejde, jeg havde indgået med Bosch? Jeg har skulle teste nogle af deres køkkenmaskiner, og i foråret testede jeg deres røremaskine, som jeg har brugt mange gange siden. Jeg lavede eksempelvis dette mega lækre pull-apart brød med hvidløgssmør, ost og persille, som ville passe perfekt til den bagte tomatsuppe.

I dag skal det handle om den anden maskine, jeg har skulle teste – nemlig denne smarte Vitastyle blender, der også fungerer som en “mix and go”-blender. Den består af et sæt med 3 dele. Det første er den egentlige blender, som jeg også har brugt til suppen i dag. Det er ikke en kæmpe blender, der kan indeholde mange liter, men den er fin til en portion som denne. Derudover er der en 500 ml to-go flaske og en minihakker på 200 ml. Du kan blende direkte i dem, komme låg på og tage med. Den på 500 ml kan du eksempelvis lave smoothie i, skrue låg på og tage med på farten. Den mindste er god til fx at hakke nødder eller løg.

Bagt tomatsuppe med timian-yoghurt og hasselnødder
Bagt tomatsuppe med timian-yoghurt og hasselnødder

Jeg har nu testet blenderen med bagt tomatsuppe, og den er fuldt ud godkendt. Du kan finde Vitastyle blenderen lige her. Det er en pæn og kraftig blender med kabinet i rustfrit stål og kande i thermosafe glas, der kan tåle alle temperature fra is til varme supper. Det er tydeligt god kvalitet, og blenderen var super til at blende mine grøntsager til en cremet og lækker bagt tomatsuppe.

Bagt tomatsuppe med timian

Jeg havde en del opskrifter oppe at vende, da jeg skulle beslutte mig for, hvad jeg ville lave med blenderen. Skulle det være smoothie, nøddesmør, dips, sunde dadel-snacks eller suppe? Jeg er gået med sidstnævnte, da vejret pt. indebyder til varme supper, der kan spises i en skål med ske. Med toppings selvfølgelig – for det er klart dem, der sætter prikken over i’et på en suppe.

Jeg har til denne tomatsuppe bagt alle grøntsager: tomater, peberfrugter, løg og hvidløg + frisk timian og chili i ovnen, og så har jeg faktisk bare blendet dem med lidt grøntsagsbouillon = bagt tomatsuppe. Sindssygt nemt og muligvis den bedste tomatsuppe, jeg har smagt – den får nemlig en super god, intens smag af tomat og peberfrugt. Oven på har jeg toppet med en timian-yoghurt, der skaber et kølende og let syrligt element til retten, og ristede hasselnødder for knas.

Bagt tomatsuppe med timian-yoghurt og hasselnødder
Bagt tomatsuppe med timian-yoghurt og hasselnødder
Bagt tomatsuppe med timian-yoghurt og hasselnødder

Bagt tomatsuppe med timian-yoghurt og hasselnødder

Opskriften på en lækker, cremet og smagsfuld bagt tomatsuppe med timian, yoghurt og hasselnødder. Server med brød og du har til 3 personer.
5 fra 1 stemme
Antal: 3 personer
Forberedelse15 min
Tilberedelse40 min

Ingredienser

  • 3 peberfrugter (store og røde )
  • 600 g tomater
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 0,5 tsk chiliflager
  • 2 spsk frisk timian (finthakket)
  • 1 grøntsagsbouillonterning (rørt ud i 6 dl kogende vand)
  • 2 spsk olivenolie
  • salt og peber
  • 1 spsk sukker

Toppingforslag

  • 1 dl creme fraiche
  • 3 spsk frisk timian (finthakket)
  • 1 dl hasselnødder (ristede)

Køkkenudstyr

  • Blender

Fremgangsmåde

  • Skræl løg og skær dem i både.
  • Fjern skræl fra hvidløg.
  • Skyl peberfrugter, halver dem, fjern kernerne og skær dem i mindre stykker.
  • Skyl tomater, fjern stilk og halver dem.
  • Kom løg, hvidløg, tomater og peberfrugter på en bageplade med bagepapir og vend med olivenolie, chiliflager, et drys salt + peber, 1 tsk sukker og lidt frisk timian.
  • Bag det ved 175 grader i 40 minutter, til det hele er mørt.
  • Imens kan du lave timian-yoghurt: brug en minihakker til at blende et par store spsk creme fraiche med lidt frisk timian, salt og peber.
  • Hak ristede hasselnødder groft.
  • Lad alle dine bagte grøntsager køle i 5 minutter, inden du blender dem sammen med grøntsagsbouillon, til du har en ensartet og cremet suppe. Jeg startede med 3-4 dl væske, og så hældte jeg suppen i en gryde og rørte resten af væsken i.
  • Du kan eventuelt varme suppen op igen, hvis den ikke er varm nok og smag til med salt og peber.
  • Server suppen i skåle med timian-yoghurt, ristede hasselnødder og evt. brød til.
Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
109 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments