Hvis der er noget, vi ikke kan klage over, så er det det alt for skønne vejr her på det sidste. Hold nu op hvor har det været dejligt! Jeg har dog også haft mindre lyst til at lave mad efter en lang, varm dag. Jeg har tyet en del til koldskål med mysli, friske salater, kartoffelmadder og rester fra kantinen på arbejdet. Men en madplan kan vi altid klare, og denne gang med nemme, lette og sommerlige opskrifter, der er til at (overskue at) gå til på en sommerdag. Indkøbslisten virker måske lidt lang, men der er mange basisvarer, du formentligt allerede har.
Der er som altid mad til 3-4 personer mandag til søndag. Indkøbslisten er tilpasset, så opskrifter, der skal ganges op, også passer. Jeg har også sneget et bud på en sød sag med nedenunder – den indgår dog ikke i indkøbslisten men er mere som inspiration til temaet . Du kan bruge madplanen som inspiration eller følge den fuldt ud sammen med den tilhørende indkøbsliste nedenunder. God fornøjelse!
Har du nogle bud på temaer eller ønsker til fremtidige madplaner? Så skriv endelig en kommentar nedenunder 😀
Læs også: Tidligere madplaner – Vegetarisk eller version 2.0 / Mad på under 30 minutter eller version 2.0/ SU-venlig mad eller version 2.0/ Varmende vintermad / Imponerende hverdagsmad / Mættende salater / Hverdagsmad på 20 minutter / Sommermad / Nem hverdagsmad / Varmende efterårsmad eller version 2.0 / Eksotisk og krydret hverdagsmad / Nem hverdagsmad #2 / Efterårsmad / Spis mere fisk / Sund og nem hverdagsmad / Varmende og krydret aftensmad / Hverdagsmad med ekstra grønt / Nem, frisk og sommerlig
- Mandag:
Vi starter ugen ud med en frisk og sommerlig pastaret – en af mine yndlings. Vendt med citronsauce, langtidsbagte tomater, edamamebønner og pinjekerner. - Tirsdag:
Du kan ikke gå en hel sommer igennem uden at spise koldskål minimum 1 gang om ugen. Jeg foreslår, at du laver jordbærkoldskål med vanilje og topper med hjemmebagte kammerjunker. Det tager virkelig ikke lang tid at lave. - Onsdag:
Vi kan heller ikke gå gennem en sommeruge uden kold kartoffelsalat med nye ærter og radiser. Server med grillede marokkanske oksespyd (der også kan steges på en pande, hvis du ikke har grill). - Torsdag:
Så er det tid til fisk. En asiatisk laks i sommerversion serveret med en quinoasalat med jordbær, edamamebønner, feta og mandler. - Fredag:
Jeg elsker også gazpacho om sommeren. Derfor skal den kolde tomatsuppe med brødcroutoner selvfølgelig også på listen. Husk at den skal laves minimum et par timer og også gerne aftenen før. - Lørdag:
Det er delle-tid – de vegetariske af dem. Sprøde blomkålsdeller med parmesan og forårsløg serveret med en frisk tomatsalat med nektariner, pesto og feta. - Søndag:
Brug ugen sidste dag til at tømme ud i køleskabet. Spis rester eller lav en tærte med ting fra dine skabe (ikke medregnet i indkøbsliste).