Gazpacho

Gazpacho

Jeg nyder sommeren og de sidste par uger af ferien med min familie. Vi har længe snakket om at lave gazpacho, så nu måtte det være. Hvis du er vild med suppe, hvis det er varmt udenfor, og hvis du er på udkig efter masser af smag og friskhed, så er det i hvert fald en suppe for dig.

Opskrift på gazpacho

Gazpacho er, for mig, næsten en obligatorisk ret om sommeren. En ret som bare må laves og spises mange gange. Gazpacho er en spansk, kold tomatsuppe med masser af smag. Jeg kan bedst lide min med nogle gode, store brødcroutoner til som knas, men den kan også sagtens spises, som den er. Gazpacho er perfekt, når det er varmt. Den er super nem at lave og er især god som forret, men kan også spises som en let hovedret. Vær opmærksom på, at den skal laves om formiddagen, og så skal den stå til om aftenen og samle smag. Det gør en kæmpe forskel.

Er du vild med suppe, så skal du også prøve min kartoffel-porresuppe eller græskarsuppe med rød karry.

Gazpacho 1

Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

Gazpacho

Gazpacho

Gazpacho er en frisk og lækker kold suppe, der er perfekt på varme dage. Jeg topper med sprøde brødcroutoner, men den kan også spises, som den er. Opskriften er nok til 5-6 personer til forret eller 3 til let aftensmad. Vær opmærksom på, at suppen gerne skal forberedes minimum et par timer før og stå og trække smag på køl indtil servering.
5 fra 1 stemme
Antal: 3 personer
Forberedelse15 min
Hviletid3 t

Ingredienser

  • 2 skiver brød (daggammelt og hvidt)
  • 600 g tomater (solmodne)
  • ½ agurk
  • 1 rød peberfrugt
  • ½ løg
  • 3 fed hvidløg
  • ½ dl olivenolie (vælg en god én)
  • 4 spsk balsamico
  • salt og peber
  • brødcroutoner

Køkkenudstyr

  • Blender

Fremgangsmåde

  • Skær skorperne fra brødet og skær resten i tern. Læg det i blød i lidt vand.
  • Skær tomaterne i kvarte, skræl agurken og skær den i grove stykker.
  • Fjern kernerne fra peberfrugten og skær den i grove stykker.
  • Blend alle grønsagerne (med løg og hvidløg) i en foodprocessor, stavblender eller blender sammen med det nu bløde brød.
  • Tilsæt olivenolie og balsamico/sherryeddike og blend med en smule vand, til suppen er glat og har den ønskede flydende konsistens.
  • Tilsæt evt lidt mere vand. Smag til med godt med salt og peber.
  • Hvis du godt kan lide, at suppen er helt tyndflydende og glat, skal du passere den gennem en sigte. Jeg gør det ikke, for jeg kan godt lide lidt mere bid.
  • Stil suppen i køleskabet i nogle timer, så den kan samle smag.
  • Server den evt med brødcroutoner, eller hvad du nu lige lyster.
Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments