Kartoffel-porresuppe

15. oktober 2020
Kartoffel-porresuppe

Jeg er virkelig glad for suppe for tiden. Især fordi jeg bager surdejsbrød, og suppe er jo en fantastisk undskyldning for at spise brød til aftensmad. En af mine yndlingssupper er kartoffel-porresuppe, og det er et under, at den ikke har ramt bloggen endnu. Min opskrift er nemlig super nem at lave, og det er jo virkelig billig aftensmad. Det er jo på ingen måde en gastronomisk ret, men det smager nu altså rigtig godt. Især efter en kold og blæsende efterårs- eller vinterdag.

Opskriften på denne kartoffel-porresuppe er virkelig nem at lave. Arbejdstiden i køkkenet er i hvert fald ikke mere end 15 minutters tid, resten skal den bare simre. Den er cremet, smager af kartofler og porrer med masser af friskkværnet peber og muskatnød og et skvæt fløde, for det går man aldrig galt i byen med. Jeg kan ikke lide min suppe for tynd – der må godt være lidt konsistens på, men det kan man jo heldigvis selv styre. Top gerne med cremefraiche og purløg og server med lækkert brød til. Sprødstegt bacon vil nu heller ikke være dårligt.

Vild med suppe? Læs også: Kartoffel-jordskokkesuppe / Svampesuppe med kylling og ris / Bagt tomatsuppe / Græskarsuppe med kerner og gedeost / Thaisuppe med kylling og nudler

Kartoffel-porresuppe
Kartoffel-porresuppe

Kartoffel-porresuppe

Til 4 personer

 • 750 g kartofler (alm. spisekartofler – ikke bagekartofler)
 • 1 stor porre eller to små
 • 3 fed hvidløg
 • 2 grøntsagsbouillonterninger + vand
 • 1 dl fløde
 • Olivenolie
 • Tilsmagning: citronsaft, salt, peber og muskatnødt
 • Til servering: Cremefraiche, purløg og lækkert brød

Sådan laver du kartoffel-porresuppe: Start med at skære ender af porrer og smide dem ud. Jeg plejer også at pille det yderste lag af. Skær porrer i tynde strimler og skyl dem godt – der kan gemme sig jord indeni lagene. Pil hvidløg og hak dem fint. Kom porrer og hvidløg op i en stor gryde med lidt olivenolie og steg ved middelvarme et par minutter – de skal ikke tage farve men bare blive bløde.

Skrub kartofler godt og skær dem i små tern. Kom dem op i gryden og varm det hele igennem i 5-10 minutters tid – igen skal det ikke tage farve. Tilsæt bouillonterninger og vand så det netop dækker. Lad det simre under låg, til kartoflerne er møre. Blend hele herligheden med en stavblender eller i en blender. Tilsæt vand til du har ønsket konsistens.

Rør fløde i og smag til med lidt citronsaft, masser af friskkværnet peber, fintrevet muskatnød og evt. salt. Varm suppen igennem og server med cremefraiche, purløg og lækkert brød – sprødtstegt bacon ville heller ikke være dårligt.

 • Reply
  Charlotte
  19. oktober 2020 at 15:21

  Står lige og lave suppe fra dine opskrifter , vil bare sig tak for altid gode opskrifter 🙏

  • Reply
   Anna Bartels
   19. oktober 2020 at 16:40

   Hvor er du sød Charlotte.
   Tusind tak! Det gør mig meget glad ♡

Svar