Gazpacho er en frisk og lækker kold tomatsuppe, der er perfekt på varme dage. Jeg topper med sprøde brødcroutoner eller serverer med brød, men den kan også spises, som den er. Opskriften er nok til 5-6 personer til forret eller 3 til let aftensmad. Vær opmærksom på, at suppen gerne skal forberedes minimum et par timer før.
4.50 fra 4 stemmer
Servings: 3personer
Forberedelse15 minuttermin
Hviletid3 timert
Ingredients
2skiverbrød(daggammelt og hvidt)
600gtomater(solmodne)
½agurk
1rød peberfrugt
½løg
3fedhvidløg
½dlolivenolie
4spskbalsamico
salt og peber
brød eller brødcroutoner
Køkkenudstyr
Blender
Fremgangsmåde
Skær skorperne fra brødet og skær resten i tern. Læg det i blød i lidt vand.
Skær tomaterne i kvarte, skræl agurken og skær den i grove stykker.
Fjern kernerne fra peberfrugten og skær den i grove stykker.
Blend alle grønsagerne (med løg og hvidløg - uden skræl selvfølgelig) i en foodprocessor eller blender sammen med det nu bløde brød.
Tilsæt olivenolie og balsamico og blend med en smule vand, til suppen er glat og har den ønskede flydende konsistens.
Tilsæt evt. lidt mere vand. Smag til med godt med salt og peber.
Hvis du godt kan lide, at suppen er helt tyndflydende og glat, kan du passere den gennem en sigte. Jeg gør det dog ikke.
Stil suppen i køleskabet i nogle timer, så den kan samle smag.
Server den med friskbagt brød, brødcroutoner eller hvad du nu lige lyster. Jeg kan anbefale noget, der knaser som topping.