Madplan: Vegetarisk. Jeg spiser nok 80 % af tiden vegetarisk. Grøntsager har jo de vildeste muligheder, og det kan altså smage mindst lige så godt som kød. Dermed ikke sagt, at jeg ikke kan lide kød – jeg elsker stadig lasagne, frikadeller, fisk og så videre, men det er nu også rart at have vegetariske dage uden kød. Det er lettere i maven, bedre for miljøet og så sparer du også en del penge. Hvis du spørger mig, skal kød være noget, vi køber en gang imellem og vælger den gode kvalitet i stedet for ofte og dårligere kvalitet. Jeg bliver tit spurgt om inspiration til vegetarmad, fordi mange synes, at det er svært at finde på. Noget varierende, noget sundt, noget lækkert og ikke mindst noget, der mætter. Derfor får I i dag en madplan fyldt med vegetariske opskrifter.
Der er som altid mad til 3-4 personer mandag til søndag. Indkøbslisten er tilpasset, så opskrifter, der skal ganges op, også passer. Jeg har også sneget et bud på en sød sag med nedenunder – den indgår dog ikke i indkøbslisten, men er mere som inspiration til temaet . Du kan bruge madplanen som inspiration eller følge den fuldt ud sammen med den tilhørende indkøbsliste nedenunder. God fornøjelse!
Har du nogle bud på temaer eller ønsker til fremtidige madplaner? Så skriv endelig en kommentar nedenunder 🙂
Læs også: Tidligere madplaner – Vegetarisk / Mad på under 30 minutter / SU-venlig mad / Varmende vintermad / Imponerende hverdagsmad / Mættende salater / Hverdagsmad på 20 minutter / Sommermad / Nem hverdagsmad / Varmende efterårsmad / Eksotisk og krydret hverdagsmad / Nem hverdagsmad #2 / Efterårsmad / Spis mere fisk / Varmende hverdagsmad i december / Sund og nem hverdagsmad / SU-venlig og billigere aftensmad / Varmende og krydret aftensmad / Hverdagsmad med ekstra grønt
Madplan: Vegetarisk hverdagsmad
- Mandag:
Vi starter ugen ud med en varmende portion comfort food: en skål speltotto med edamamebønner, citron og parmesan. Den er nem at lave og mætter fra både speltkerner og edamamebønner. Du kan evt servere en salat til, hvis du har rester af grønt fra ugen før, men det behøves ikke. - Tirsdag:
Tirsdag er tærtedag og denne gang fyldt med søde kartofler, spinat og feta. Til den kan du servere en simpel salat: Rør frisk spinat sammen med en dressing rørt af et par spsk olivenolie, saften fra 1/2 citron, 1 tsk honning, salt og peber (medregnet i indkøbslisten). - Onsdag:
Vi tager et smut til Asien og spiser risnudler med edamame, spinat og peanutbuttersauce. En af mine nemme favoritter, der tager ingen tid at lave, og som smager så skønt. - Torsdag:
Det er tid til en af bloggens mest populære opskrifter – en vegetarisk nøddepostej med svampe, grove ris, æbler og hasselnødder. Den smager skønt, minder lidt om en bagt, fast risotto og selvom den nok ofte spises omkring jul, så er den god hele året rundt. Til den kan du lave en spidskålssalat med æble, sesam og peanutbutterdressing – og HUSK at lave dobbelt portion af salaten, så der også er til i morgen (er medregnet i indkøbsliste). Gem rester af nøddepostejen til søndag. - Fredag:
Udover resten af salaten fra i går, står menuen også på ovnbagte søde kartofler med fetacreme, hvidløg og krydrede kikærter. De smager skønt og både sødt, salt og krydret. HUSK at lave dobbelt portion til 4 personer. - Lørdag:
Lørdag er lasagnedag. De fleste kender nok de mere klassiske versioner med kød, fisk eller kylling, men jeg er også ret vild med en vegetarisk hokkaido-lasagne med spinat, ærter og ost. Eventuelle rester kan du gemme til i morgen. - Søndag:
Ugens sidste dag står på rester, og det er ikke altid dårligt. Du har muligvis både nøddepostej og lasagne tilbage. Brug muligheden til at få ryttet ud i køleskabet og brugt rester af grønt og lignende til en salat. Så er du klar til en ny uge.