Bygotto med edamamebønner og parmesan

Bygotto med edamamebønner og parmesan

Jeg har fundet ud af, at jeg er ret vild med edamamebønner – især dem man får hos sushi-manden, hvor de er vendt med citron og salt, mums! Derfor har jeg lavet denne bygotto med edamamebønner, citron og parmesan. Retten minder lidt om mine ærtebygotto, som jeg lavede for et par måneder siden.

Opskrift på bygotto med edamamebønner

Bygotto er egentlig bare en risotto lavet på perlebyg. Du kan også kalde det en speltotto, hvis du bruger speltkerner. Den har mere bid og mætter mere end en almindelig risotto. Min bygotto med edamamebønner er vendt med marscarpone, som gør den cremet samt citron, som giver den noget syre. Ovenpå har jeg drysset med frisk brøndkarse, flager af parmesan og friskkværnet peber = et lækkert, let og smukt vegetariske måltid.

Bygotto med edamamebønner og parmesan

Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med!

Bygotto med edamamebønner og parmesan

Bygotto med edamamebønner og parmesan

En lækker, cremet bygotto med bid fra perlebyg og edamamebønner. Opskriften er til 3-4 personer med en frisk salat til.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse40 min

Ingredienser

  • 1 løg
  • 2 spsk olie
  • 4 dl perlebyg (eller perlespelt)
  • 1,4 dl bouillon
  • 2 spsk mascarpone
  • 250 g edamamebønner (frosne og optøede)
  • salt og peber
  • 1 øko citron
  • friskrevet parmesan

Fremgangsmåde

  • Skræl løg og hak det fint. Steg det i en gryde i olie i et par minutter, til løgene er klare.
  • Skyl perlebyg i en si i koldt vand, og lad vandet dryppe fra.
  • Kom perlespelt ned i gryden og lad det svitse med i et par minutter.
  • Hæld ⅓ af bouillonen ned i gryden og lad det koge ind, før du tilsætter lidt mere (ca 1 dl ad gangen) og lader det koge ind.
  • Forsæt indtil du har opbrugt din bouillon, eller perlebyggen er mør, men stadig med lidt bid. På denne måde udgiver perlespelten stivelse, og det får “grød-konsistensen”. Det tager ca. en halv time.
  • Tag gryden af varmen, når det sidste bouillon er kogt ind, og det er blevet til en lidt tyk bygotto.
  • Vend mascarpone og fintrevet skal fra hele citron og saft fra den halve.
  • Vend også edamamebønner i og en god håndfuld fintrevet parmesan i og smag til med salt, peber og evt mere citronsaft.
  • Anret det i skåle og drys med revet parmesan og friskkværnet peber.
Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments