Kalenderen siger januar. 2019. Og det betyder for mange tilbage til sund mad igen efter julens lækre, men tunge mad. Det samme gælder for mig. Det er som om, at maven lige skal bruge lidt ekstra på at fordøje al julemaden, og derfor er det dejligt med en masse grøntsager og sund mad. Madplanen denne gang er derfor i temaet sund og nem aftensmad. Fordi det kan vi alle bruge.
Der er som altid mad til 3-4 personer mandag til søndag. 4 dage med kød/fisk, 2 dage med vegetarisk mad og 1 dag med rester. Indkøbslisten er tilpasset, så opskrifter, der skal ganges op, også passer. Jeg har også sneget et bud på en sød sag med nedenunder – den indgår dog ikke i indkøbslisten men er mere som inspiration til temaet med sund og nem aftensmad. Du kan bruge madplanen som inspiration eller følge den fuldt ud sammen med den tilhørende indkøbsliste nedenunder. God fornøjelse!
Har du nogle bud på temaer eller ønsker til fremtidige madplaner? Så skriv endelig en kommentar nedenunder
Læs også: Tidligere madplaner – Vegetarisk eller version 2.0 / Mad på under 30 minutter eller version 2.0/ SU-venlig mad eller version 2.0/ Varmende vintermad / Imponerende hverdagsmad / Mættende salater / Hverdagsmad på 20 minutter / Sommermad eller version 2.0 / Nem hverdagsmad / Varmende efterårsmad eller version 2.0 / Eksotisk og krydret hverdagsmad / Nem hverdagsmad #2 / Efterårsmad / Spis mere fisk / Sund og nem hverdagsmad / Varmende og krydret aftensmad / Hverdagsmad med ekstra grønt / Nem, frisk og sommerlig / Aftensmad til børnefamilier / Nem og sund aftensmad / Madplan med råvarer i sæson / Mine favoritter lige nu
Madplan: Sund og nem aftensmad
- Mandag: Vi starter ugen ud med en rigtig nem omgang aftensmad: ristet rugbrødssandwich. Her fyldt med avocado, spinat, pesto og gedeost. Husk at opskriften er til 1 person – bare gang op (er medregnet i indkøbslisten).
- Tirsdag: Det er ugens fiskedag, og menuen står på en nem og lækker omgang pasta med kongerejer, chili, hvidløg og tomater.
- Onsdag: I dag står den på vegetarisk karry – nemlig kikærter i kokos-karry med ovnristede blomkål. Server ris til. Selvom retten er uden kød, vil du stadig blive rigeligt mæt og få masser af smag.
- Torsdag: Det er delledag og mine yndlings af slagsen: kyllingedeller med rødbede og hytteost. Til dem kan du servere ærtepestopasta med langtidsbagte tomater.
- Fredag: Vi tager en tur til Asien med en sprød og lækker thai beef salad med masser af grønt, lynstegt oksefilet og den lækreste dressing.
- Lørdag: Vi bliver i Asien men smutter over til Vietnam, og menuen står på friske forårsruller med kylling, masser af grøntsager og den lækreste, cremede kokos-peanutbutterdip.
- Søndag: Ugens sidste dag er som altid tid til rester. Ryd ud i køleskabet og lav fx tærte, pizza eller en god pastaret af resterne.