Ristet rugbrødssandwich med avocado, pesto og gedeost

Ristet rugbrødssandwich med avocado, pesto og gedeost

Er du på udkig efter ny inspiration til din frokost? Så vil jeg anbefale dig at kigge med her. Jeg har nemlig fundet min nye favorit. Ristet rugbrødssandwich. Både på farten, i madpakken eller til lidt ekstra luksus derhjemme. Inspirationen til denne rugbrødssandwich kommer egentligt fra en hyggelig lille cafe/kaffebar i København, hvor jeg var inde og spise frokost for en god måneds tid siden.

Opskrift på ristet rugbrødssandwich

Rugbrødssandwichen er fyldt med frisk spinat, avocado, hjemmelavet pesto og skiver af gedeost, og så er den klappet sammen og ristet i parisertoastmaskinen – virkelig nemt, sundt og super lækkert! Hvis du ikke er til gedeost, kan du sagtens bruge en anden god smelteost som fx mozzarella, gouda eller cheddar. Og hvis du ikke har en parisertoastmaskine kan du alternativt give rugbrødssandwichen et par minutter på hver side på en varm pande eller en ‘åben’ brødrister. 

Er du vild med rugbrødssandwich og -toast, så skal du også prøve min toast med gedeost, valnøddepesto og karamelliseret løg eller min toast med ost, skinke og estragonmayo.

Ristet rugbrødssandwich med avocado, pesto og gedeost

Nem og sund frokost opskrift

Det er min yndlings nemme og sunde frokost. Mest når jeg alligevel er hjemme, men den går også på madpakke eller to-go. Jeg kan helt sikkert også anbefale dig at eksperimentere med andet fyld – det har jeg ihvertfald tænkt mig. Jeg kunne forestille mig, at jeg næste gang vil prøve med laks, pesto, avocado og spinat eller kylling, spinat og chili mayo. Det kan dog også være, at jeg bare holder mig til denne kombi. Den er nemlig virkelig god!

Ristet rugbrødssandwich med avocado, spinat, pesto og gedeost photo IMG_5481_zpsnwsq2wgo.jpg
Ristet rugbrødssandwich med avocado, pesto og gedeost

Ristet rugbrødssandwich med avocado, spinat og gedeost

En lækker, nem og sund frokost er denne ristede rugbrødssandwich. Du kan fylde med dit yndlingsfyld eller følge denne kombination af avocado, spinat, pesto og gedeost nedenunder.
5 fra 1 stemme
Antal: 1 personer
Forberedelse15 minutter

Ingredienser

 • 2 skiver rugbrød
 • ½ håndfuld frisk spinat
 • 1 spsk pesto
 • ½ avocado (i skiver)
 • 4 skiver gedeost ( fra rulle)
 • citronsaft
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Rist de 2 skiver rugbrød lidt (jeg giver det 1 gang i brødristeren, hvor den normalt får 2).
 • Smør pesto på begge skiver.
 • Skyl spinat og det på den ene skive.
 • Fordel skiver af avocado og gedeost oven på, dryp med citronsaft og drys med salt og peber.
 • Klap sandwichen sammen og giv den cirka 2 minutter i en toaster – alternativt et par minutter på hver side på panden eller en ‘åben’ brødrister.
 • Spis!
Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments