Grøn toast med ost, skinke og estragonmayo

7. juni 2020
Grøn toast med ost, skinke og estragonmayo

Jeg laver toast alt for sjældent. Virkelig. Toast smager jo så godt, og man kan fylde med alt, hvad man kan finde i køleskabet. Det var netop derfor, at jeg kom op med den ide i dette samarbejde med Mejeriforeningen og deres ostekampagne Ost & ko. De har nemlig udfordret mig til at tømme køleskabet og sætte fokus på stop madspild. Og det er jo lige mig. Der var kun ét benspænd: der skulle inkorporeres skæreost som eksempelvis danbo eller havarti. De der gode, danske oste, som oftest spises som en ostemad. De kan altså en del mere end det.

Så toast. Ja mand. Det er for længe siden, at jeg har spist toast. Måske nogle af jer kan huske det, men jeg vandt faktisk en andenplads ved DM i toast for et par år tilbage. Det er en titel, jeg nødigt vil gå af med. Hvis du spørger mig, hvordan man laver den bedste toast, så vil jeg fortælle dig følgende: 1. find noget godt brød. 2. brug altid ost og gerne en, der smelter godt. 3. steg ved middelvarme på en pande i smør. Og så kan du ellers fylde lige det i, du har til rådighed eller har mest lyst til.

Læs også: Toast med gedeost, valnøddepesto og karamelliserede løg / french toast med kaffe-masarponecreme

Grøn toast med ost, skinke og estragonmayo

Tøm køleskabet toast med ost

Så i dag er det en tøm køleskabet version af en toast med ost. Jeg havde nemlig et par skiver surdejsbrød liggende, noget frisk spinat, nogle halv-bløde tomater, en pakke parmaskinke, en god klat hjemmelavet estragonmayo, det sidste af en mellemlagret danbo og grovkornet sennep. Det hele klappet sammen og stegt i smør på panden. Det er altså slet slet ikke en dårlig toast-kombination. Og en alt for lækker frokost (eller aftensmad om du vil).

Grøn toast med ost, skinke og estragonmayo

Grøn toast med ost, skinke og estragonmayo

 • Skiver af lækkert brød, fx surdejsbrød
 • Mayo (jeg havde en rest hjemmelavet estragonmayo)
 • Grovkornet sennep
 • Spinat
 • Tomater
 • Parmaskinke
 • Ost, fx danbo eller havarti (skal være gode til at smelte)
 • Smør

Så nemt er det: Start med at smøre en skive brød med mayo og den anden med sennep. Top med spinat, skiver af tomat og parmaskinke på én af skiverne. Riv osten groft og kom det anden stykke ovenpå. Tryk dem sammen.

Varm en pande op med en god tsk smør (per toast) og steg din toast ved middelvarme, til undersiden er gylden og sprød. Vend den forsigtigt, kom lidt ekstra smør på panden og steg også den side gylden og sprød. Drys evt med lidt flagesalt og spis!

 • Reply
  Emilie
  8. juni 2020 at 10:01

  DM i toast! Det er sejt! Jeg er vild med smørstegt toast på godt brød – perfekt comfort food.

  • Reply
   Anna Bartels
   8. juni 2020 at 11:43

   Haha tak Emilie! Jeg er totalt enig. Det er noget af det bedste, der findes 🙂

 • Reply
  VenterPaaVinBlog
  9. juni 2020 at 12:03

  Uhm!
  Min kæreste fik et multi-toastjern til jul, og jeg havde også helt glemt, hvor godt det er – især rugbrødstoast med chorizo, rødløg og to slags ost blev der lavet en del af i opstartsfasen. Og den klassiske SU-vinder aka ‘pizza’-toast, slår ej heller fejl :p

  • Reply
   Anna Bartels
   9. juni 2020 at 13:21

   Årh rugbrødstoast – ja det er heller ikke dårligt!
   Pizzatoast lyder godt nok også lækkert. Det må jeg lige prøve 😛

Svar