Dadelkugler med kiks og bailey

dadelkugler med kiks og bailey

Mød min nye yndlings sundere snack: Dadelkugler med kiks og bailey. Jeg lavede dem første gang til min fødselsdag tilbage i september, og alle var vilde med dem. Når du kommer digestive kiks i dadelkugler giver det en virkelig lækker, lidt salt kikset smag og sej konsistens, der giver de almindelige dadelkugler kamp til stregen. Især når de er iskolde fra fryseren – der er de allerbedst.

Dadelkugler med kiks: Din nye yndlings sunde snack?

Som min veninde Nina beskriver dem, så smager de lidt af nutella med bailey og digestive kiks twist. Jeg har lavet en stor portion, som jeg opbevarer i fryseren – klar til at fikse lækkersulten til enhver tid. Det er altså smart. Og så er de altså ikke helt usunde. De er lavet på dadler, mandler, havregryn, kakao og kokosolie udover kiks og bailey. Hvis du ikke er til bailey, kan du udskifte med kaffe, appelsinsaft, lidt romessens (måske 1 tsk), amaretto eller helt undlade.

Er du mere til klassiske dadelkugler, kan du prøve mine dadelkugler med lakrids.

Dadelkugler med kiks og bailey
Dadelkugler med kiks og bailey 1

Dadelkugler med kiks og bailey

5 fra 1 stemme
Antal: 25 stk
Forberedelse20 minutter

Ingredienser

  • 1 dl mandler
  • 1 dl havregryn
  • 8 digestive kiks
  • 250 g dadler (juicy dadler, uden sten)
  • 2 spsk kokosolie
  • 2 spsk kakaopulver (mørk og god)
  • 1/2 dl bailey (eller 1-2 tsk romessens)
  • 1/2 tsk fint salt
  • 1,5 dl ristet kokos (eller ristede, finthakkede nødder)

Køkkenudstyr

  • Blender

Fremgangsmåde

  • Rist mandlerne i ovnen ved 175 grader i 8-10 minutter.
  • Blend dem til groft mel i en god blender eller foodprocessor sammen med havregryn og kiks.
  • Blend dadler (uden sten), kokosolie, bailey, kakao og salt i.
  • Tilsæt evt lidt varmt vand, hvis massen ikke hænger sammen endnu.
  • Rul dadelmassen til kugler og tril dem i ristet kokosmel eller hakkede, ristede nødder.
  • Opbevar dem i en lufttæt boks på køl eller i fryseren (sidstnævnte er min favorit). Og lav endelig en stor portion – det vil du ikke fortryde!
Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments