Kikærter i karry med kokos og ovnristede blomkål

Kikærter i karry med kokos og ovnristede blomkål

Kikærter i karry med kokosmælk og ovnristede blomkål. Jeg tror aldrig, at jeg bliver træt af karryretter. For man kan jo vitterligt nærmest komme alt i. Alt hvad køleskabet og skabene byder på, hvad der er i sæson og på tilbud i supermarkederne eller hvad du har lyst til den dag. Jeg har allerede en del opskrifter i forskellige varianter på bloggen, og nu er jeg klar med endnu en. Sådan en omgang gryde/simremad er ikke kun godt til denne årstid, fordi det kan varme os i kulden. Den er også super for en madblogger som jeg, da jeg kan lave retten om aftenen og tage billeder af den næste dag. Win win win!

Vegetar curry: Kikærter i karry og kokosmælk

Opskriften her er, som titlen afslører. Kikærter i karry sauce, spidskommen, ingefær, tomater og kokosmælk. Og så har jeg bagt en god portion blomkål i ovnen, så de får den lækreste ristede smag, og vendt dem i til sidst med frisk spinat og citronsaft. Det er slet ikke dårligt og en ret så god vegetarisk og faktisk også vegansk curry til at varme sig på. Server den med fuldkornsris eller ovnristede blomkål og kikærter og lav gerne en stor portion – den er nemlig nærmest endnu bedre dagen efter.

Kikærter i karry med kokos og ovnristede blomkål
Kikærter i karry med kokos og ovnristede blomkål
Kikærter i karry med kokos og ovnristede blomkål

Kikærter i karry med kokosmælk og ovnristede blomkål

5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse35 min

Ingredienser

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk stødt spidskommen
  • 1 spsk karry (stor, ikke stærk)
  • 4 cm ingefær
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 grøntsagsbouillonterning (rørt med 2 dl kogende vand)
  • 1/2 blomkål
  • 1 dåse kikærter (drænet)
  • 75 g spinat
  • citronsaft
  • salt og peber
  • olivenolie
  • ris

Køkkenudstyr

  • Gryde

Fremgangsmåde

  • Fjern de grønne blade fra det halve blomkål og bræk det i små buketter.
  • Kom dem på en bageplade med bagepapir, vend i lidt olivenolie og bag dem i ovnen ved 180 grader varmluft i cirka 20 minutter.
  • Sæt ris over, hvis du serverer det til.
  • Skræl imens løg og hvidløg og hak det fint.
  • Skræl ingefær og riv det fint.
  • Steg hvidløg, løg og ingefær i en gryde med lidt olivenolie, karry og spidskommen, til løgene er bløde.
  • Tilsæt derefter bouillonvand, kokosmælk, dåsetomater og drænede kikærter.
  • Lad det simre i 5-10 minutters tid, til det tykner lidt.
  • Skyl spinat og kom det i sammen med de ovnristede blomkål.
  • Smag til med citronsaft, salt og peber.
  • Varm det hele igennem og server med ris.
Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments