Annonce

Friske forårsruller med cremet kokos-peanutbutter dip

Friske forårsruller med cremet kokos-peanutbutter dip

Når jeg får gæster, så er det ofte friske forårsruller, der kommer på bordet. Denne omgang lavede jeg også med et par søde piger. Det kræver en del snitte-arbejde, men det er til gengæld utrolig nemt. Og du bliver belønnet med de lækreste, friske forårsruller, der er oplagte til gæster.

Alle kan sidde om bordet, opbløde et rispapir, fylde og rulle og dyppe dem i en lækker dip. Samtidigt sidder man ofte også lidt længere omkring bordet, da det tager lidt ekstra tid at bygge, spise, bygge og spise. Du kan selvfølgelig også selv rulle dem på forhånd, men der er noget enormt hyggeligt ved at sætte sig ved et bord, der er fyldt med små skåle og tallerkener med lækkert grønt, kød, krydderurter, sprøde sager og dip, og så selv kunne fylde og spise sine egne ruller.

Friske forårsruller a la Vietnam

Jeg elsker friske forårsruller. Det er en super lækker måde at få spist en masse grønt, fordi det kan pakkes ind med andre lækre sager og så dyppes i en virkelig lækker dip. Jeg har her fyldt dem med gulerødder, rød peber, mango, kylling, avocado og koriander, men du kan bruge lige præcis det, du allerbedst kan lide. Det er dog godt med noget saftigt, sødt og sprødt. Jeg undværer aldrig avocado, peberfrugt og mango, fordi de giver både smag og saftig sødme.

Friske forårsruller med cremet kokos-peanutbutter dip

Den bedste peanut dip til friske forårsruller

Dippen er lavet på kokosmælk, crunchy peanutbutter, ingefær og lime. Og tro mig – dip skal du virkelig ikke gå ned på! Dippen spiller en kæmpe rolle. Og helt beskedent og bare mellem os: Denne dip er den bedste og slår virkelig kegler. Den er helt overdrevent god, cremet, syrlig, salt og knasende.

Fyld til friske forårsruller

  • Lav en rejecocktail-inspireret frisk forårsrulle med fyld af avocado, mango, salat, rejer, finthakket løg og en dip a la thousand island og servér rullerne som forret.
  • Fyld rispapiret med sesam-soya-lynstegt, skært oksekød eller and med forårsløg, æbler, asparges, frisk basilikum og ekstra sesam med en dressing af soya, ingefær, sesamolie, limesaft og chili.
  • Lav en vegetarisk version med nudler, mango, gulerødder, kål, peanuts og måske en karrydip.
  • Eller en sød dessertversion med bær, ristede nødder, spinat, grape og smeltet chokolade eller karamelsauce.
Friske forårsruller med cremet kokos-peanutbutter dip
Friske forårsruller med cremet kokos-peanutbutter dip

Friske forårsruller med kokos-peanutbutter dip

Lækre friske forårsruller fyldt med kylling, mango og grøntsager med den bedste, cremede kokos-peanutbutter dip
5 fra 2 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse45 minutter

Ingredienser

Kokos peanutbutter dip

  • ½ løg
  • 1 spsk olivenolie
  • 3 spsk fishsauce
  • 1 dl crunchy peanutbutter
  • 1 dåse kokosmælk (400 ml)
  • 1 lime
  • 3 cm ingefær (fintrevet)

Friske forårsruller

  • 4 gulerødder (store)
  • 1 mango (stor )
  • 1 peberfrugt
  • 1 bundt friske koriander
  • 1 pakke kyllingeinderfileter
  • soya
  • 2 avocadoer (modne )
  • rispapir (cirka 3-4 stk pr mand)

Køkkenudstyr

  • Gryde

Fremgangsmåde

Kokos peanutbutter dip

  • Hak løg fint og steg det et par minutter ved middelvarme i en lille gryde med olivenolie.
  • Tilsæt fishsauce, lad det stege i 1 min. og kom derefter resten af ingredienserne i gryden.
  • Rør godt og lad det simre i 10 minutters tid, til saucen er cremet og ensartet.
  • Smag evt. til med ekstra limesaft og salt og lad det derefter køle af.

Friske forårsruller

  • Skær alle grøntsager og frugter ud i lange, tynde stave.
  • Skær kyllingefileterne i tynde strimler og steg dem i lidt olivenolie og soya.
  • Hav et stort, dybt fad klar med kogt varmt vand i.
  • Placer alle ting på bordet, så I selv kan vælge.
  • Dyp et stykke rispapir i vandet i 10-15 sekunder, kom det på en tallerken (her vil det bløde op) og kom fyld på midten.
  • Luk enderne sammen, rul forårsrullen og spis med dip til.
Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments