Asiatisk rejecocktail med mango, kokos og avocadocreme

10. september 2015

Asiatisk rejecocktail med mango, kokos og avocadocreme photo IMG_5968_zpsfimoyyio.jpgAsiatisk rejecocktail med mango, kokos og avocadocreme. Herhjemme har vi nogle gengangere, og det gælder også, når det kommer til forretter. Og dette er én af dem. Det er en forret, der er nem at lave, smuk at se på, smager virkelig godt og altid hitter hos gæsterne. Inspirationen kommer fra Anne Hjernøe, og det er muligvis en af mine yndlingsforretter.

Når du hører ordet ‘rejecocktail’ tænker du måske, at det er noget, der hører til for 30 år siden. Men rejecocktailen her har virkelig fået et lækkert twist og smager af sol og sommer. Den består af store rejer, sprøde og friske kokosflager, chili, solmoden mango, rødløg, grov avocadocreme og friske koriander. Og så masser af lime. Hvis du ikke er til rejer (eller nogle af de andre elementer), kan du sagtens undlade dem.

Asiatisk rejecocktail med mango, kokos og avocadocreme photo IMG_5977_zpsdlbekfjk.jpg

Som jeg skrev ovenover, har vi nogle gengangere herhjemme. Og jeg kan da lige give et par eksempler på, hvad det er for nogle retter (vær opmærksom på, at der er 2 opskrifter i næsten hvert punkt – vi har ret mange favoritter 😉 ). Alle nedenstående er lavet mindst 10 gange herhjemme :

 

Asiatisk rejecocktail med mango, kokos og avocadocreme photo IMG_5976_zps0wpdgf34.jpg

Asiatisk rejecocktail med mango, kokos og avocadocreme (Forret til 4 personer)


Du skal bruge: 
500 g store rejer
1 mango
1 lille håndfuld friske koriander (kan udelades)
1 rødløg
1/4 frisk kokosnød
2 avokadoer
Saft fra 1 lime


Så nemt er det: 
Start med at mose avokado og limesaft med en gaffel. Det må gerne være cremet, men stadig lidt groft. Kom rejerne i en skål. Skær skrællen af mangoen, og skær frugtkødet fra stenen i midten. Skær frugtkødet i lidt aflange tern. Pil og hak rødløget fint. Skær den friske kokos ud af nødden og skær den i tynde og mundrette stykker. Bland rødløg, mango og kokosnød (og evt. finthakket chili).
Du skal nu lægge avokadocreme, rejer og mangoblandingen i lag. Du kan for eksempel starte med lidt mangoblanding, så avokadocreme, så mangoblanding, så rejer og så avokadocremet. Til sidst kan du drysse med friske koriander. Drys evt med lidt salt og peber.

 • Reply
  Maja KDJ
  10. september 2015 at 15:34

  Orv, det lyder altså vildt lækkert! og nemt!
  – Fedt med nogle opskrifter på forretter, jeg mangler virkelig ofte inspiration til forretter, så hvis du har flere i ærmet, så bare kom med dem! 😀

  • Reply
   Anna
   10. september 2015 at 16:51

   Tusind tak Maja! Det er også så lækkert og nemt – en klar favorit her.
   Jeg skal nok prøve at finde på noget 😉

 • Reply
  Josefine
  11. september 2015 at 9:27

  Ej, hvor ser de her altså fantastiske ud! Deter godt med gengangere nogen gange. Tro det eller ej, så lærte jeg først at kune lide mango for en uge siden. Men nu er helt vild med det – så den her må prøves 🙂

  • Reply
   Anna
   11. september 2015 at 11:14

   For en uge siden Josefine? Ej det må da være en fejl – mango smager jo så godt!
   Jeg håber, at du er lige så vild med den asiatiske rejecocktail, som jeg er 😉

Svar