Thai beef salad

Thai beef salad

Thai Beef Salad er helt klart en af mine yndlingssalater – har du nogensinde smagt det? Kombinationen af alle ingredienserne og især dressingen gør (efter min mening) hele forskellen – og den smager helt vildt godt! Det er en frisk, let og sund salat med både sprøde, saftige, salte og sure elementer, og så er den faktisk ret nem at lave, ligner en million og kan bikses sammen på under en halv time.

Opskrift på thai beef salad

Denne thai beef salad består af salat, forårsløg, asparges, agurk, mango, friske koriander og tynde skiver mørt, rødt oksekød. Det hele bliver toppet af den lækreste dressing, der blandt andet består af soya, lime, chili og ingefær og til sidst drysset med grofthakket peanuts. Kødet kan du stege, som du bedst kan lide, og du kan nemt fravælge en grøntsag eller to eller tilføje andre, hvis der er noget, du synes, der mangler. Dressingen er klart prikken over i’et i denne salat, men det er i det hele taget kombinationen af alle elementer, der fungerer super godt sammen.

Er du vild med denne opskrift, så skal du også prøve min asiatiske rejecocktail med mango, avocado og kokos eller den klassiske thai dessert mango sticky rice.

Thai beef salad

Asiatisk thai salat med oksekød

Jeg elsker denne asiatisk thai beef salat, og jeg har lavet den mange gange. Jeg er især vild med det lune, let røde og møre kød sammen med alle de sprøde grøntsager, friske koriander, den saftige og søde mango, de saltede peanuts og det lille stærke kick fra rød chili og ingefær. Og så er det en skøn forårs- eller sommerret, der passer perfekt til både hverdag og gæster. Server den fx med lækkert grydebrød til.

Thai Beef Salad
Thai beef salad

Thai beef salad

En frisk og lækker thai beef salad. Min yndlings asiatiske salat med krydderurter, lynstegt oksekød, mango, peanuts og den lækreste dressing. Server den gerne med lækkert brød til.
5 fra 1 stemme
Antal: 3 personer
Forberedelse25 min

Ingredienser

Salat

  • 1 bakke blandede salater
  • 2 okse-tykstegsfilet (a 175 g. pr. stk, stuetemperatur)
  • 4 forårsløg
  • 10 asparges
  • 1 agurk
  • 1 håndfuld friske koriander (grofthakkede)
  • ¾ mango
  • 4 spsk peanuts (grofthakkede)

Dressing

  • spsk fishsauce
  • 4 spsk soya (gerne sød, tyk soya)
  • 1 fed hvidløg
  • 1 chili
  • 1 lime
  • 2 spsk fintrevet ingefær
  • 1 spsk finthakkede rødder fra korianderne (kan undlades)

Fremgangsmåde

  • Start med at lave dressingen ved at hakke chili fint og presse hvidløget.
  • Bland det sammen med resten af ingredienserne til dressingen, og lad det stå, imens du laver salaten.
  • Skyl salat og lad det dryppe af.
  • Halver agurk, skrab “kødet” ud og skær den i tynde skiver.
  • Fjern skræl fra mangoen og skær den i aflange strimler.
  • Knæk de sløve ender af asparges og skær dem i tynde strimler.
  • Fjern også enderne fra forårsløgene og snit dem meget fint.
  • Steg kødet på en stor, hed pande i 1 spsk smør og 1 spsk olie i cirka 2-3 minutter på hver side, så det får stegeskorpe.
  • Tiden kan afhænge en smule af tykkelsen på kødet samt hvor rødt/gennemstegt, du vil have det (jeg kan i denne salat bedst lide kødet stegt medium/rare).
  • Tag kødet af panden, lad det hvile i 5 minutter og skær det derefter i aflange strimler.
  • Anret salaten ved at fordele salat, derefter forårsløg, mango, asparges og agurk på et stort fad.
  • Læg skiver af kød på, fordel dressingen over hele salaten og drys med peanuts, friske koriander, friskkværnet peber og flagesalt.

Laver du denne thai beef salad eller en af mine andre opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments