Thai Beef Salad

29. april 2015

Thai Beef SaladThai Beef Salad er helt klart en af mine yndlingssalater – har du nogensinde smagt det? Kombinationen af alle ingredienserne og især dressingen gør (efter min mening) hele forskellen – og den smager helt vildt godt! Det er en frisk, let og sund salat med både sprøde, saftige, salte og sure elementer, og så er den faktisk ret nem at lave, ligner en million og kan bikses sammen på under en halv time.

Denne thai beef salad består af salat, forårsløg, asparges, agurk, mango, friske koriander og tynde skiver mørt, rødt oksekød. Det hele bliver toppet af den lækreste dressing, der blandt andet består af soya, lime, chili og ingefær og til sidst drysset med grofthakket peanuts. Kødet kan du stege, som du bedst kan lide, og du kan nemt fravælge en grøntsag eller to eller tilføje andre, hvis der er noget, du synes, der mangler. Dressingen er klart prikken over i’et i denne salat, men det er i det hele taget kombinationen af alle elementer, der fungerer super godt sammen.

Jeg er især vild med det lune, let røde og møre kød sammen med alle de sprøde grøntsager, friske koriander, den saftige og søde mango, de saltede peanuts og det lille stærke kick fra rød chili og ingefær. Og så er det en skøn forårs- eller sommerret, der passer perfekt til både hverdag og gæster.

Find endnu flere lækre salater lige her.

 Thai Beef Salad

Thai Beef Salad

Thai Beef Salad (til 3 personer)

 • Salat: 1 bakke blandede salater
 • 2 x 175 g. okse-tykstegsfilet (stuetemperatur)
 • 4 forårsløg
 • 10 asparges
 • 1 agurk
 • en lille håndfuld friske koriander, grofthakkede
 • 1/2 mango
 • 3 spsk peanuts, grofthakkede
 • Dressing: 1,5 spsk fishsauce
 • 4 spsk sweet soya
 • 1 fed hvidløg
 • 1 chili
 • saft fra 1 lime
 • 2 spsk fintrevet ingefær
 • 1 spsk finthakkede rødder fra korianderne

 

Så nemt er det: Start med at lave dressingen ved at hakke chili fint og presse hvidløget. Bland det sammen med resten af ingredienserne til dressingen, og lad det stå, imens du laver salaten.

Skyl salat og lad det dryppe af. Halver agurk, skrab “kødet” ud og skær den i skiver. Fjern skræl fra mangoen og skær den i aflange strimler. Knæk enderne af asparges’ne (cirka 2-3 cm) og skær dem i tynde strimler. Fjern også enderne fra forårsløgene og snit dem meget fint. Steg kødet på en stor, hed pande i 1 spsk smør og 1 spsk olie i cirka 2-3 minutter på hver side, så det får stegeskorpe. Tiden kan afhænge en smule af tykkelsen på kødet samt hvor rødt/gennemstegt, du vil have det (jeg kan i denne salat bedst lide kødet stegt medium/rare). Tag kødet af panden, lad det hvile i 5 minutter og skær det derefter i aflange strimler.

Anret salaten ved at fordele salat, derefter forårsløg, mango, asparges og agurk på et stort fad. Læg skiver af kød på, fordel dressingen over hele salaten og drys med peanuts, friske koriander, friskkværnet peber og flagesalt.

 • Reply
  Josefine
  29. april 2015 at 14:34

  Mmm… Thaimad når det er best :yum:

  • Reply
   Anna
   29. april 2015 at 16:23

   Lige præcis! Elsker thaimad 😛

Svar