Annonce

Chokolademousse

Chokolademousse - nem dessert til gæster

Det er kun anden gang, at jeg laver hjemmelavet chokolademousse. Og jeg tror, at jeg kan tælle på én hånd, hvor mange gange jeg har spist det i mit liv. Det er helt bestemt en stor stor fejl. Chokolademousse er virkelig nemt at lave – det er sådan en dessert, der er perfekt til gæster, sagtens kan laves på 15 minutter og kan forberedes dagen før. Jeg har tidligere chokolademousse med kaffe på en bastognekiksebund, og det var heller ikke dårligt. I dag får du dog en nemmere og mere klassisk variant.

Er chokolademousse med eller uden fløde?

Selvom chokolademousse består af så få ingredienser, kan den være ret varierende i både konsistens og smag. Inden jeg gik i gang, undersøgte jeg, om chokolademousse skal være med eller uden fløde. Der er nemlig ret mange opskrifter med fløde, men jeg har researchet mig frem til, at versionen uden fløde (altså kun med chokolade, sukker og æg) er den traditionelle måde at lave det på. Det giver efter min mening også en mere intens smag og konsistens. Og det kan jeg godt lide.

Chokolademousse - nem dessert til gæster

En nem og lækkert dessert til gæster

Får du gæster med kort varsel, så er denne opskrift på chokolademousse lige noget for dig. Den tager max 15 minutter at lave, og så har du den lækreste, intense og luftige mousse med chokolade. Det er der ingen gæster, der vil beklage sig over.

Jeg har brugt 70 % mørk chokolade og en variant med appelsin, fordi det giver en god kant til den mørke chokolade. Det kunne også være smag af kaffe, lakrids eller hvad du nu kan lide. Ovenpå har jeg toppet med flødeskum og honningristede hasselnødder, fordi det bestemt ikke gør den dårligere. Tip: Du kan endda fryse moussen et par timer før servering og få en endnu mere intens, næsten chokoladeis-agtig mousse. Prøv det!

Opskrifter på dessert med chokolade

Chokolade kan jo bruges til så mange ting, og især som afslutning på en lækker middag med gæster er chokolade en vinder. Er det efterår, kan du prøve en gammeldags æblekage med chokoladecreme og kaffe. Som en lille hapser kan du lave de fineste macarons med chokoladeganache.

Chokolademousse - nem dessert til gæster
Chokolademousse

Chokolademousse

4.91 fra 11 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse15 minutter
På køl3 timer

Ingredienser

  • 125 g mørk chokolade (gerne 70 %, evt. med smag af appelsin)
  • 4 æg
  • 65 g rørsukker

Pynt

  • Flødeskum
  • Honningristede nødder

Noter

Du kan sagtens lave din chokolademousse en dag eller to i forvejen. Vent dog med at pynte til før servering. 

Fremgangsmåde

  • Bræk chokolade i mindre stykker og smelt det over vandbad.
  • Del æggeblommer og æggehvider i hver sin skål.
  • Pisk æggeblommer til luftig æggesnaps med sukkeret – sørg for at sukkerkornene er opløst.
  • Pisk æggehviderne stive i den anden skål.
  • Vend den smeltede chokolade i æggeblommerne lidt ad gangen.
  • Vend derefter forsigtigt 1/3 af de piskede æggehvider i og derefter de resterende 2/3. Vend forsigtigt så du ikke slår luften ud af hviderne.
  • Fordel din chokolademousse i fire glas, dæk dem med film eller staniol og sæt dem på køl i minimum et par timer, til moussen har sat sig – du kan sagtens gøre dette dagen før.
  • Pynt evt. med flødeskum og grofthakkede honningristede nødder inden inden servering.
Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments