Kaffe-chokolademousse på bastognekiksebund med ingefærkaramel, kafferistede hasselnødder og brombær

12. september 2015

Kaffe-chokolademousse på bastognekiksebund med ingefærkaramel, kafferistede hasselnødder og friske brombær photo IMG_5937_zpsidouwvkj.jpgKaffe-chokolademousse på bastognekiksebund med ingefærkaramel, kafferistede hasselnødder og brombær. Jeg ved godt, at det er verdens længste titel… Men jeg bliver simpelthen nødt til at have det hele med, for at I kan fornemme og nærmest smage kombinationen af disse elementer – som i øvrigt smager så godt! Desserten opstod i forbindelse med et event i søndags på Kokkedal Slot afholdt af Nespresso. Vi var i alt 10 madbloggere, der hver især havde fået til opgave at kreere en dessert med Nespressos grand cru kaffe, så jeg havde lagt hjernen i blød.

Jeg tror, at det er den opskrift på bloggen, som jeg har eksperimenteret og udviklet mest løbende. Første gang jeg lavede den derhjemme, satte hele huset sig ned sammen og smagte, så vi kunne vurdere, hvad der manglede og hvad der skulle mere eller mindre af. Det var en super sjov oplevelse, som så kulminerede på Kokkedal slot med en hyggelig eftermiddag med søde bloggere og de lækreste desserter. Det var det virkelig sjovt at smage de andres kreationer og se dommerne bedømme min.

Find endnu flere opskrifter med chokolade lige her.

Kaffe-chokolademousse på bastognekiksebund med ingefærkaramel, kafferistede hasselnødder og friske brombær photo 2U5A0219_zpsxtclgp1j.jpg Nespresso event photo 7R9A9920_zpsy2j47lto.jpg

Min kaffedessert består af en intens og lækker kaffe-chokolademousse på en sprød bastognekiksebund toppet med krydret ingefærkaramel, knasende kafferistede hasselnødder og friske brombær. Det er en rigtig efterårs- eller muligvis juledessert med masser af smag og forskellige konsistenser. Og jeg fik faktisk en TREDJEPLADS! Jubiii 😀

De fleste af billederne er taget af fotografen til eventet. Det er kun det første billede, som jeg lige nåede at knipse en mørk aften, sekunder før vi skulle smage den helt færdige version. Opskriften ser måske både kompliceret og tidskrævende ud, men for at være helt ærlig er den slet ikke så slem. Jeg tror ikke, at du behøver at bruge mere end 1,5 times forberedelse i køkkenet, og så skal det bare stå, til du skal anrette.

Nespresso event photo 7R9A9898_zps0pvzgya1.jpg photo 2U5A0197_zpsvwp6oedw.jpg

Kaffe-chokolademousse på bastognekiksebund med ingefærkaramel, kafferistede hasselnødder og brombær (til 4 personer)

 • Nødder: 30 g hasselnødder
 • 1 tsk malet kaffe (fx Livanto fra Nespresso)
 • Bund: 6 bastognekikse
 • 30 g blødt smør
 • Mousse: 1 blad husblas
 • 2 pasteuriserede æggeblommer
 • 1 spsk sukker
 • 100 g mørk chokolade
 • 1 shot stærk kaffe, afkølet (fx Arpeggio fra Nespresso)
 • 1 dl piskefløde
 • Karamel: 100 g sukker
 • 20 g blødt smør
 • 60 ml piskefløde
 • 1 stor spsk fintrevet ingefær
 • friske brombær

 

Så nemt er det: Start med at hakke hasselnødderne groft og derefter riste dem gyldne på en tør, hed pande. Kom malet kaffe på panden (hvis du bruger kapsel, så brug en lille, skarp kniv til at skære den op) og rør hurtigt rundt. Lad nødderne køle af og kom dem så i en lukket plastikpose i minimum et par timer.

Lav bunden ved at blende bastognekiks, så det akkurat er ens smuldr og blend så smør i, til det er blandet og klistret. Pres kiksemassen godt ned i 4 små, runde forme – evt. foret med lagkageplast (desserten kan alternativt laves i små glas). Lav moussen ved at lægge husblas i blød i koldt vand i minimum 5 minutter. Pisk æggeblommer luftige med sukker. Hak chokoladen og smelt den over vandbad, lad det afkøle et par minutter og pisk det så i æggemassen sammen med 1 kaffeshot. Smelt husblas i gryde ved svag varme og pisk det grundigt i chokolademassen. Pisk piskefløden i en anden skål og vend det i moussen. Fyld på forme og stil på køl i minimum 4 timer, gerne natten over.

Lav karamellen ved at smelte sukker i en gryde ved middelvarme. Tag gryden af varmen, når sukkeret er opløst og gyldenbrunt og pisk så smørret i. Stil gryden tilbage på varmen og tilsæt fløden under omrøring – pas på det bruser rimelig meget. Lad det koge et par minutter, til karamellen er glat. Tag gryden af varmen, rør friskrevet ingefær i og lad det stå ved stuetemperatur.

Når desserten skal spises, skal du befrie kagerne fra formene (med mindre du laver det i glas) og pynte med karamel, hasselnødder og friske brombær.

 • Reply
  Josefine
  13. september 2015 at 21:54

  Alt alt alt for sejt!!! Stort tillykke med den flotte placering. Det ser ud som om, den var mere end velfortjent med den her drømmesag – for ej, hvor ser den guf ud!

  • Reply
   Anna
   14. september 2015 at 17:16

   Årh tak Jose, for den søde kommentar!
   Jeg var også ret vild med den 😉

 • Reply
  Anna Warrington
  14. september 2015 at 20:45

  For søren hvor ser det lækkert ud! 😀

  • Reply
   Anna
   15. september 2015 at 16:34

   Tusind tak Anna!
   Det var det også, hvis jeg selv skal sige det 😉

Svar