![]() |
De lækreste macarons med chokoladeganache. Ej hvor har jeg bare glædet mig til at dele disse lækre sager med jer! Det er efterhånden et par weekender, siden jeg lavede disse macarons med chokoladeganache. Jeg har i lang tid ville lave macarons, men jeg har været lidt bange for, at det var svært. Her blev jeg overrasket, for det er ret nemt, hvis man bare følger opskriften.
Macarons består af 2 makroner med ganache i midten. Det karakteristiske ved macarons er “kanten/kraven” nederst på makronerne. Disse macarons er sprøde udenpå og chewy indeni, og så er de fyldt med den lækreste chokoladeganache aka. den blødeste chokoladetrøffel. Det er ikke sidste gang, jeg laver disse!
Læs også opskriften på hvide macarons med citron og hvid chokoladeganache lige her.
Macarons med chokoladeganache (ca 15 stk)
- Macarons: 200 g flormelis
- 100 g mandelmel (eller 100 g meget fint blendede mandler)
- 15 g kakao
- 80 g æggehvider, stuetempererede
- 20 g sukker
-
Chokoladeganache: 85 g mørk chokolade (jeg bruge 70% med orangeknas)
-
1 dl piskefløde
Imens dine macaroons afkøler, skal du lave chokoladeganache. Hak chokoladen i små stykker. Varm fløden i en gryde til lige før kogepunktet. Vend chokoladestykkerne i den varme fløde. Kom ganachen i en skål og ind i køleskabet i en halv times tid. Hvis den er blevet for stiv, kan du piske den lidt.