Macarons med chokoladeganache

Macarons med chokoladeganache

De lækreste macarons med chokoladeganache. Ej hvor har jeg bare glædet mig til at dele disse lækre sager med jer! Det er efterhånden et par weekender, siden jeg lavede disse macarons med chokoladeganache. Jeg har i lang tid ville lave macarons, men jeg har været lidt bange for, at det var svært. Her blev jeg overrasket, for det er ret nemt, hvis man bare følger opskriften.

Macarons består af 2 makroner med ganache i midten. Det karakteristiske ved macarons er “kanten/kraven” nederst på makronerne. Disse macarons er sprøde udenpå og chewy indeni, og så er de fyldt med den lækreste chokoladeganache aka. den blødeste chokoladetrøffel. Det er ikke sidste gang, jeg laver disse!

Læs også opskriften på hvide macarons med citron og hvid chokoladeganache lige her.

Macarons med chokoladeganache
Macarons med chokoladeganache

Macarons med chokoladeganache (ca 15 stk) 

  • Macarons200 g flormelis
  • 100 g mandelmel (eller 100 g meget fint blendede mandler)
  • 15 g kakao
  • 80 g æggehvider, stuetempererede
  • 20 g sukker
  • Chokoladeganache85 g mørk chokolade (jeg bruge 70% med orangeknas)
  • 1 dl piskefløde
 
Så nemt er det: Start med at piske hviderne stive i en skål. Kom herefter sukkeret i lidt ad gangen, og pisk til hviderne er helt stive. Sigt flormelis og kakao og bland det forsigtigt med mandelmelet. Vend mandelblanding forsigtigt i hviderne lidt ad gangen, indtil du har en homogen marengs.
Kom din marengs i en sprøjtepose med en rund tyl i, og sprøjt 30 runde cirkler ud på en bageplade beklædt med bagepapir. De skal være på ca 3 cm i diameter. Bank pladen ned i køkkenbordet 2-3 gange for at fjerne eventuelle luftbobler.
Lad dem hvile i 20 minutter, inden de skal bages i 15-17 minutter ved 160 grader. Lad dem køle et par minutter på bagepladen og kom dem herefter, forsigtigt med en palet, over på en rist for at afkøle.

Imens dine macaroons afkøler, skal du lave chokoladeganache. Hak chokoladen i små stykker. Varm fløden i en gryde til lige før kogepunktet. Vend chokoladestykkerne i den varme fløde. Kom ganachen i en skål og ind i køleskabet i en halv times tid. Hvis den er blevet for stiv, kan du piske den lidt.
Kom ganachen i en sprøjtepose med tyl i og sprøjt ganache ud på hver anden macaron. Kom den anden macaron oven på og tryk dem forsigtigt sammen. Opbevar dem i en luftæt boks på køl.
Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments