Macarons med kaffe og chokoladeganache

2. december 2018

Macarons med kaffe og chokoladeganacheLige siden jeg lavede macarons første gang, har jeg altid haft en ting for dem. Jeg havde før kun smagt dem købt, og det er virkelig en af de ting, der, efter min mening, smager så meget bedre hjemmelavet. Disse macarons med kaffe og chokoladeganache er ingen undtagelse. Og så er de faktisk slet ikke så svære at lave, som jeg frygtede. Og det var ret heldigt, for jeg lavede dem nemlig sammen med mine to søde veninder Anna og Maria sidste weekend.

Vi havde nemlig stimlet sammen for at holde afternoon coffee med kagebord og venindehygge i forbindelse med lanceringen af de tre nye limited edition kaffevarianter. Paris Macaron med kornnoter og smag af mandel, Paris Praliné med aroma af ristet hasselnød og sød karamel og den lidt stærkere Paris Black med krydrede noter af træ, korn og nødder.

Læs også: French toast med kaffe-mascarpone creme / Macarons med hvid chokolade og citron / Banankage med kaffecreme / Mørke macarons med chokoladeganache

afternoon coffee - nespresso kaffe og kage afternoon coffee - kaffe og kage

Afternoon coffee og stop spild af kaffegrums

For en god måneds tid siden fandt vi på, at vi ville afholde en lille afternoon coffee inspireret af afternoon tea. Vi tre piger er nemlig alle ambassadører for Nespresso, og vi mødte hinanden til et afternoon tea event sidste år. Du kender sikkert konceptet fra England, men da jeg er mere kaffe- end thedrikker, så vil jeg lige slå et slag for afternoon coffee konceptet. Eller bare kaf’ og kage som vi nok vil sige i Danmark. Det er bare så hyggeligt. For hvem drikker eftermiddagskaffe uden kage? Dette indlæg er derfor lige så meget en opfordring til at mødes om kaffe og kage. Om det er et kagebord a la dette eller bare en enkelt kage, så er det bare aldrig en dårlig ide.

Sidste weekend mødtes vi derfor med ingredienser til hver vores kage. Det var så hyggeligt at hjælpe hinanden og have venindetid i køkkenet. Jeg stod for disse macarons med kaffe og chokoladeganache og har i den gode stop-spild-af-kaffegrums-tjeneste brugt kaffegrums fra de brugte nespressokapsler i selve makronerne. Grumsen giver en dejlig mild kaffesmag og de fineste vaniljelignende prikker. Pænt! Mellem to makroner finder du en trøffelkonsistens af en chokoladeganache lavet på mørk chokolade, fløde, kaffe og et nip salt, der går super godt til den søde macaron.

De to andre piger havde også deres bud på kage til afternoon coffee. Find Marias opskrift på uimodståelige rugbrødslagkage med hvid chokolade-kaffecreme og nødder lige her og Annas opskrift på de lækreste scones med chokolade og kaffeglasur lige her.

Konkurrence – vind en valgfri Nespresso maskine + limited varianter

Det er ikke en kun opskrift på macarons med kaffe, der er på programmet i dag. Da det jo faktisk er første søndag i advent i dag, er det jo nærmest oplagt med en lille konkurrence. Og den kan du finde på Facebook – tryk på nedenstående billede. Så kan du være den heldige, der vinder en valgfri Nespresso maskine og de nye limited edition kaffe-varianter.


Macarons med kaffe og chokoladeganache Macarons med kaffe og chokoladeganache Macarons med kaffe og chokoladeganache

Macarons med kaffe og chokoladeganache (ca 25-30 stk)

 • 300 g flormelis
 • 100 g mandelmel (eller 100 g fint blendede mandler)
 • 25 g kaffegrums fra brugte kapsler – jeg bruger Variations Paris Macaron (svarer til ca 3 stk)
 • 120 g æggehvider (stuetemperatur)
 • 30 g sukker
 • 125 g mørk chokolade
 • 1 dl piskefløde
 • 1 lille shot stærk kaffe (Variations Paris Macaron ristretto – svarer til 1/4 dl)
 • Et nip salt

 

Så nemt er det: Start med at piske æggehviderne luftige og derefter piske sukker i, til du har en stiv marengs. Brug en lille kniv til at skære toppen af de brugte kaffekapsler op og skrab kaffegrumsen ud. Si flormelis og kaffegrums og vend forsigtigt med mandelmel. Brug en dejskraber til at vende det forsigtigt i de luftige æggehvider, til du har en homogen masse.

Kom din marengs i en sprøjtepose med en lille, rund tyl i og sprøjt cirka 50-60 runde cirkler ud på en bageplade med bagepapir. De skal være cirka 3 cm i diameter. Bank pladen ned i køkkenbordet 3 gange for at fjerne eventuelle luftbobler og lad dem så hvile i 30 minutter på køkkenbordet. Bag dem ved 160 grader over-undervarme i cirka 16-17 minutter. Lad dem køle et par minutter på bagepladen og kom dem herefter, forsigtigt med en palet, over på en rist for at afkøle helt.

Lav chokoladeganache ved at varme fløde og kaffeshot op til lige før kogepunktet. Hak chokoladen fint, hæld den varme kaffefløde over og rør rundt til du har en flydende chokoladesauce. Smag til med et nip salt. Lad den sætte sig på køl i 30-60 minutter. Tag den ud af køleskabet og pisk den luftig – bare 10-20 sekunder. Kom ganachen i en sprøjtepose med tyl i og sprøjt ganache ud på hver anden macaron. Kom de resterende macarons (uden ganache på) oven på og tryk dem forsigtigt sammen. Opbevar dem i en luftæt boks på køl.

  Svar