Det er tid til en ny madplan, og i denne uge er temaet mine favoritter lige nu. Altså de opskrifter jeg selv laver ofte for tiden eller har lyst til og snart går i køkkenet og laver igen. Det er alt fra indisk dahl til spinattærte med hytteost, nudler med halloumi og kylling i cremet cashewnøddesauce. Det er altså lutter gode sager.
Der er som altid mad til 3-4 personer mandag til søndag. 3 dage med kød, 3 dage med vegetarisk mad og 1 dag med rester. Indkøbslisten er tilpasset, så opskrifter, der skal ganges op, også passer. Jeg har også sneget et bud på en sød sag med nedenunder – den indgår dog ikke i indkøbslisten men er mere som inspiration til temaet. Du kan bruge madplanen som inspiration eller følge den fuldt ud sammen med den tilhørende indkøbsliste nedenunder. God fornøjelse!
Har du nogle bud på temaer eller ønsker til fremtidige madplaner? Så skriv endelig en kommentar nedenunder
Læs også: Tidligere madplaner – Vegetarisk eller version 2.0 / Mad på under 30 minutter eller version 2.0/ SU-venlig mad eller version 2.0/ Varmende vintermad / Imponerende hverdagsmad / Mættende salater / Hverdagsmad på 20 minutter / Sommermad eller version 2.0 / Nem hverdagsmad / Varmende efterårsmad eller version 2.0 / Eksotisk og krydret hverdagsmad / Nem hverdagsmad #2 / Efterårsmad / Spis mere fisk / Sund og nem hverdagsmad / Varmende og krydret aftensmad / Hverdagsmad med ekstra grønt / Nem, frisk og sommerlig / Aftensmad til børnefamilier / Nem og sund aftensmad / Madplan med råvarer i sæson
Madplan: Mine favoritter lige nu
- Mandag: Ugens første dag står på min genfundne favorittærte: spinattærte med hytteost og pinjekerner. Den er saftig, sprød og så god.
- Tirsdag: Det er pastadag, og jeg er helt vild med denne one pot pasta med chorizo, spinat og hvidløg. Og så tager den ingen tid at lave.
- Onsdag: I dag står menuen på ovnbagte fyldte kartofler med hytteost og persille (husk at lave dobbelt portion til 4 personer) + en melonsalat med avocado, serrano og mozzarella – sidstnævnte bringer sommerfølelsen tilbage.
- Torsdag: Det er tid til at tage et smut til Indien med min all-time favorit dahl med koriander, skyr og ristede mandler. Masser af smag og lækkerhed i en skål. Den ret bliver jeg aldrig træt af.
- Fredag: Vi drejer køkkenet mod Asien og skal have nudler med stegt halloumi, grøntsager og peanutbuttersauce. En ret så nem, sprød og fyldt med smag.
- Lørdag: En ret jeg laver for sjældent er cremet kylling i kokos-cashewnøddesauce. Den smager så godt med blendede cashewnødder, kokos og kokosmælk, der giver den lækreste sauce.
- Søndag: Ugens sidste dag er som altid tid til rester. Ryd ud i køleskabet og lav fx tærte, pizza eller en god pastaret af resterne.