Kylling i kokos-cashewnøddesauce

Kylling i kokos-cashewnøddesauce

Jeg er blevet vild med denne nye indisk inspireret kylling i kokos-cashewnøddesauce, der sender dig direkte ned til det varme land mod syd. Retten er perfekt til disse kolde måneder, hvor du egentlig bare har mest lyst til en skål lækker, varm mad, der kan spises med en ske eller gaffel.

Kylling i kokos-cashewnøddesauce

Kyllingen ligger i en cremet sauce, der blandt andet er lavet på krydderier, kokos og cashewnødder. Dette serveres med ris og toppes med koriander og chili – og det kan virkelig anbefales! Retten er forholdsvis nem at lave, og så har den en skøn, mild smag fra ingefæren og de varme krydderier samt en cremet konsistens fra de lækre cashewnødder. Hvis du er mere til fisk, kan jeg sagtens forestille mig, at du kan udskifte kyllingen med fx torsk.

Er du vild med denne ret, så skal du tjekke de andre indiske opskrifter på bloggen.

Kylling i kokos-cashewnøddesauce
Kylling i kokos-cashewnøddesauce

Kylling i kokos-cashewnøddesauce

Lækker cremet og mør kylling i kokosmælk og cashewnøddesauce. Server med ris og koriander, hvis du kan lide det.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse30 min

Ingredienser

  • 4 kyllingebryster
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dl kokosmel
  • 3 spsk ingefær (finthakket)
  • 1 chili (mild, finthakket)
  • 1 spsk stødt kanel (alle stødt)
  • 1 spsk spidskommen
  • 1 spsk garam masala
  • 100 g cashewnødder
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 dl hønsefond (alternativt 1 dl kogende vand rørt bouillonterning)
  • lime
  • olivenolie
  • salt og peber
  • servering: koriander og ris

Fremgangsmåde

  • Skær kyllingebryster i mundrette, aflange strimler.
  • Pil og hak løg og hvidløg og steg det i 1 spsk olivenolie i 5 minutter på en middelvarm pande.
  • Tilsæt kokosmel, finthakket ingefær, chili, stødt kanel, spidskommen, garam masala og 50 g cashewnødder (gem resten til senere).
  • Steg det ved middel-høj varme i et par minutter, tilsæt 4 dl vand og lad det simre i 10 minutter.
  • Kom kokosmælk i og blend til en cremet konsistens.
  • Tilsæt nu kyllingefond og lad saucen koge lidt ind (simre) i 5-10 minutter. Smag til med salt og peber.
  • Imens saucen simrer, skal du stege kyllingestrimlerne på en pande med 1 spsk olivenolie ved middel-høj varme, til kyllingen er næsten gennemstegt.
  • Kom kyllingestrimler og saft fra ½-1 lime ned i saucen og lad det hele koge sammen ved omrøring i et par minutter, til kyllingen er færdig.
  • Vend de sidste 50 g cashewnødder i saucen det sidste minut og server med ris, koriander og lime til.

Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments