Kyllingefrikadeller er måske min favorit af alle slags deller, og de græske kyllingefrikadeller er mine yndlings af alle kyllingedeller, så I kan jo godt se, at vi er helt oppe på favoritlisten, og derfor er det mig også et under, at opskriften først rammer bloggen i dag. Det er nemlig nogle, jeg har lavet i mange mange år, så det er bestemt på tide.
Opskrift på græske kyllingefrikadeller
Her får du en nem opskrift, der giver super saftige og smagsfulde græske kyllingefrikadeller. Med alt det gode. Masser af spinat for saftighed, feta for salt og det creme og soltørrede tomater og hvidløg for umami og masser af smag. Lidt urter også hvis du har lyst men det er ikke et krav. Farsen kan røres sammen på 5 minutters tid, og har du tid, kan du lade farsen trække en halv time. Ellers steger du den bare med det samme på en pande.
Er du vild med græsk mad, så skal du næsten også prøve mine opskrifter på græsk kartoffelsalat eller brød med feta og oliventapenade.
Græske frikadeller med feta, soltørrede tomater og spinat – lavet med hakket kylling
Du har måske fået græske deller før, men har du fået dem med kylling? Det er mere klimavenligt, og det smager lige så godt. Og jeg synes ikke, at de er mindre saftige end dem med svin eller okse, fordi du sørger for at tilføje en masse god saftighed i farsen og stege i fedtstof. Jeg kan godt lide at stege i halv olie halv smør, fordi det giver super smag, og jeg sparer heller ikke på det, da det er med til at give saftighed og sprød skorpe, til en ellers fedtfattig delle pga. det hakkede kyllingekød.
Hvad kan jeg servere til frikadeller?
Frikadeller er jo så alsidige akkurat som tilbehøret, for du kan servere alt til disse græske kyllingefrikadeller og deller generelt. Det kunne fx være bagte rodfrugter i ovn eller måske bare ovnfritter af kartofler, flødekartofler med rodfrugter eller bagte kartofler med aiolicreme, en salat med halloumi og gulerødder eller med dadler, gedeost og parmaskinke eller måske med verdens bedste brød og en god portion hummus.
Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med!
Græske kyllingefrikadeller
Ingredienser
- 400 g hakket kyllingekød
- 1 tsk fint salt
- 1 stk æg
- ½ dl mælk
- 2 spsk hvedemel (med top)
- 6 stk soltørrede tomater
- 1 fed hvidløg
- 50 g frisk spinat
- 3 kviste frisk oregano (eller timian/rosmarin/persille – kan undlades)
- 100 g feta
- 2 spsk smør
- 2 spsk olivenolie
Fremgangsmåde
- Rør kyllingekødet sejt med salt ved at røre det godt sammen et par minutter.
- Tilsæt æg, hvedemel og mælk.
- Blend soltørrede tomater og hvidløg til en grov pure fx i en minihakker.
- Hak spinat og urter groft og skær feta i tern.
- Rør de blendede soltørrede tomater samt spinat og urter i farsen. Rør til sidst forsigtigt fetatern i, så de ikke bliver mast for meget.
- Lad gerne farsen hvile i 30 minutter, hvis du har tid.
- Varm en pande op til høj middelvarme med smør og olie.
- Dyp en ske i varmt vand og form deller med skeen og din hånd.
- Steg først dellerne, så de får gode stegeskorpe på begge sider og skru så ned på lav middelvarme, til de er gennemstegte.