Spidskålssalat med æbler

Spidskålssalat med æbler

Hvis der er noget, man ikke går galt i byen med, så er det en spidskålssalat med æbler og ristede mandler. Det er så simpelt og muligvis den salat, jeg har lavet allerflest gange derhjemme. Mest fordi den altid er så nem at lave, kræver få ingredienser og er nem at huske. Hvis jeg eksempelvis ikke ved, hvilken salat jeg skal lave, så vælger jeg ofte den.

Opskrift på spidskålssalat med æbler

En spidskålssalat med æbler er nok hverken banebrydende viden og kreativitet eller en opskrift, du aldrig har set før. Men jeg vil altså alligevel gerne lige slå et slag for den og give dig et par gode tips med til at gøre den lige en tand bedre, end de kålsalater du har fået før. Mit allerbedste tip til en god spidskålssalat, og kålsalat generelt, er at massere dressingen ind i den fintsnittede kål med dine hænder. Det nedbryder den nogle gange lidt for grove konsistens fra kålen og gør den meget mere spiselig og rar i munden.

Den fintsnittede kål masseres med en simpel dressing af olivenolie, citronsaft og honning (en favorit dressing/vinaigrette hos mig), og så vendes det med tern af syrligt søde æbler og ristede mandler. Gør dig endelig den tjeneste at riste dine mandler – sådan smager de altså bare meget bedre og bliver sprødere.

Er du fan af spidskål, så skal du også prøve mine opskrifter på smørstegt spidskål, lun spidskålssalat med dadler, mynte og sesam og spidskålssalat med peanutbutterdressing.

Spidskålssalat med æbler

Nem og sund salat med kål

En spidskålssalat med æbler er virkelig bare en nem og sund salat. Selvom kål måske ikke altid er det lækreste i verden og ofte kræver lidt kærlighed, før det bliver helt godt, så er det altså også bare en vinder, når det netop får denne kærlighed. Som skrevet ovenover er det så vigtigt at massere kålen for at nedbryde dets grove konsistens, men derefter er det bare klar til at blive spist. Jeg elsker kombinationen sammen med de syrligt søde og saftige æbler, ristede mandler og den perfekt balancerede olivenolie-citron-honning dressing.

Hvad kan man servere til spidskålssalat?

Jeg serverer spidskålssalaten her til nærmest alt. Det kunne være græske frikadeller, som du ser på billedet herunder. Det kunne også være som tilbehør til en god lasagne, en lækker tærte, fiskefrikadeller og ovnkartofler, fyldte kyllingebryster og meget mere. Der er nærmest ikke noget, du ikke kan servere den til: kød, fisk, vegetar, som en del af en buffet, vinter eller sommer.

Spidskålssalat med æbler

Hvordan kan jeg variere min kålsalat?

Hvis du altid starter med spidskål som basis, så er du på rette vej. Æblet kan du bytte med alle andre slags frugter – for mig er det bare vigtigt, at det bidrager med noget syrlighed og sødme. Det kunne også være mango, pære, grape, vindruer, nektariner og meget mere. Mandler kan du bytte ud med alle andre slags nødder og kerner som græskarkerner, sesamfrø, valnødder og lignende. I dressingen kan du tilsætte lidt grovkornet sennep, pesto eller lignende for ekstra smag.

Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

Spidskålssalat med æbler

Spidskålssalat med æbler

En sund, hurtig, nem og simpel spidskålssalat med æbler og ristede mandler. Det er den salat, jeg har lavet allerflest gange og altid kan hive ud af ærmet, hvis jeg ikke kan finde på andet. Opskriften er nok som tilbehør til 4 personer.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse15 min

Ingredienser

  • 1 spidskål (et lille ét (passer i øko størrelse))
  • 2 æbler
  • 1 håndfuld mandler (kan erstattes af græskarkerner)
  • 1 citron (lille men saftig)
  • 1 tsk honning
  • 2 spsk olivenolie
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Rist mandlerne på en pande og lad dem køle af, imens du laver resten.
  • Snit spidskål helt fint.
  • Rør dressingen sammen af citronsaft, honning, olivenolie og et drys salt og peber. Smag til med citron/honning – det skal gerne smage syrligt sødt.
  • Kram dressingen ind i spidskålet med dine hænder, til det mørner lidt.
  • Skær æblet i små tern og vend det i spidskålet.
  • Hak mandlerne og drys dem på toppen.
Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments