Smørstegt spidskål

Smørstegt spidskål

Leder du efter det perfekte tilbehør? Ja så skal du ikke lede meget længere, for smørstegt spidskål er både nemt, lækkert og sundt. Jeg har opdaget, at der faktisk ikke er nogle spidskålsopskrifter på bloggen, så det må jeg jo lave om på. Jeg er nemlig selv en fan af spidskål men har aldrig prøvet at lave det på denne måde før – og det er ikke sidste gang.

Opskrift på smørstegt spidskål

Det lyder måske simpelt, men forestil dig et kvart spidskål stegt i lidt smør, så det får en næsten karamelliseret overflade, en skøn smag fra smørret og så drysset fra salt og citronsaft. Jeg serverede det til et lækkert stykke ovnbagt asiatisk laks – og det smagte virkelig godt! Opskriften på smørstegt spidskål er faktisk efterfølgende blevet en af bloggens mest populære, og det kan jeg virkelig godt forstå. Det smager simpelthen så godt, og jeg spiser det ret ofte derhjemme. Jeg kan forestille mig, at du også kan lave det med alle andre former for kål som hvidkål, rødkål, blomkål osv.

Elsker du også spidskål, så skal du prøve min opskrift på mexicansk lasagne med kål og chorizo, spidskålssalat med æbler og peanutdressing eller grove madvafler med kål.

Smørstegt spidskål

Den bedste opskrift med spidskål

Jeg elsker smørstegt spidskål, og jeg spiser det rigtig meget. Jeg vil næsten vove mig ud i at sige, at det er det bedste, du kan lave med spidskål. Det er så simpelt men så godt. Det er nærmest også det tilbehør, jeg laver, når jeg ikke kan finde på andet. For du har kun brug for smør, spidskål, salt og citronsaft. Og du kan servere det som tilbehør til alt. Fisk, kylling, kød.

Smørstegt spidskål

Smørstegt spidskål

Den bedste opskrift med spidskål er dette smørstegte spidskål. Brug det som tilbehør til alt fra kød, kylling og fisk. Sundt, lækkert og virkelig simpelt. Beregn et kvart spidskål per mand.
5 fra 1 stemme
Antal: 2 personer
Forberedelse3 minutter
Tilberedelse25 minutter
I alt28 minutter

Ingredienser

  • ½ spidskål (stort )
  • 2 spsk smør
  • flagesalt
  • citronsaft

Fremgangsmåde

  • Halver det halve spidskål i 2 lige store dele, så du har 2 kvarte, hvor stokken holder sammen på det.
  • Smelt smørret på en pande ved middelvarme og steg spidskålet i 25-30 minutter.
  • Vend det forsigtigt hver 3-5 minut så spidskålet bliver gyldent og lækkert på alle “3” sider. Spidskålet skal stadig have bid indeni men skal være mørt og brunt på ydersiderne.
  • Drys med citronsaft og flagesalt.

Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
19 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments