Græske fladbrød med bellugaboller, tzatziki og grillet grønt

Græske fladbrød med bellugaboller, tzatziki og grillet grønt
Græske fladbrød med bellugaboller, tzatziki og grillet grønt 1

Nedenunder får du opskriften på græske fladbrød med bellugaboller, tzatziki og grillet grønt. En lækker, snasket og sund omgang aftensmad. Men inden det vil jeg lige tale om noget andet. Normalt er jeg på ingen måde fan af ordet “alternativ”. Om det er alternativer til ost, alternativer til kød eller sunde alternativer til kager, så er det sjældent, at det er det samme (eller lige så godt) som det egentlige produkt, det prøver at efterligne. Men jeg skal heller ikke være bleg for at sige, at jeg faktisk foretrækker en god havredrik i min kaffe i stedet for mælk.

Jeg skal på ingen måde gøre mig klog på det, men hvis du spørger mig, så spiser jeg rigtig ost, når jeg vil have ost og rigtig kød i mine frikadeller, når jeg vil have det. Til gengæld vil jeg hjertens gerne spise vegetarbøffer, sunde romkugler på sorte bønner og bolognese lavet på linser, så længe at det er det, jeg forventer og har lyst til, når jeg spiser det. Fordi det er ikke 100 % det samme. Men det kan noget på hver sin måde. Det allervigtigste for mig er bare, at det 1. er lavet på gode råvarer og at det 2. smager godt. Så har jeg ikke brug for andet.

Har du brug for mere inspiration til vegetarisk aftensmad a la græske fladbrød, så tryk på linket og find en burger, wrap og hummus med falafler.

Belugaboller planteslagterne opskrift

Og det er også netop derfor, at jeg har sagt ja til at lave et samarbejde med Planteslagterne. Jeg har fulgt med, siden jeg så dem lave takeover på Irmas Instagram, og de er virkelig seje. Men det er først nu, at jeg smager deres produkter og kan se, hvorfor deres kunder er vilde med dem. Planteslagternes mål er at gøre det nemmere for os (og hjælpe os på vej til) at spise mere grønt. De bruger kun rene og hele råvarer, det er 100 % økologisk og indeholder hverken tilsætningsstoffer, konserveringsmidler eller soya. I deres sortiment har de pt. tre produkter, der sælges i alle Irma-butikker og udvalgte SuperBrugsen og Kvickly:

 • Bellugaboller – lavet af bellugalinser, quinoa og solsikkekerner, som jeg har brugt til disse græske fladbrød
 • Dild-dellen – baseret på hvide bønner, gule flækærter og blomkål
 • Rødbedebøffen – baseret på rødbeder, søde kartofler, sorte bønner og quinoa

Opskrift på vegetarisk græske fladbrød a la gyros

Nu til opskriften på græske fladbrød. Jeg vidste nemlig med det samme, at jeg ville lave græske fladbrød a la gyros, fordi det smager så godt. Hjemmelavede fladbrød, cremet tzatziki (med hvidløg selvfølgelig), grillet grønt i form af squash og peberfrugter og bellugabollerne. Konsistensen på sidstnævnte er svampede – bløde hvis du sammenligner med en kødbolle, som min kæreste gjorde. Men det er netop min pointe og præcis det, jeg sagde til ham.

Man skal ikke sammenligne. Man skal tage dem for det, de er. Og de er virkelig godt smagt til, har en god konsistens, passer perfekt ind i sådan et græsk fladbrød og er lavet på gode råvarer. Jeg har også smagt dild-dellen, som var perfekt og lækker på rugbrød med remolaude. Planteslagterne har i hvert fald min anbefaling med på vejen.

Græske fladbrød med bellugaboller, tzatziki og grillet grønt
Græske fladbrød med bellugaboller, tzatziki og grillet grønt
Græske fladbrød med bellugaboller, tzatziki og grillet grønt 2

Græske fladbrød med bellugaboller, tzatziki og grillet grønt

4.67 fra 3 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse20 minutter
Tilberedelse25 minutter
Hævning1 time

Ingredienser

Fladbrød

 • 10 g gær
 • 150 g lunkent vand
 • 2 spsk olivenolie
 • 1 tsk sukker
 • 1/2 tsk salt
 • 250 g hvedemel

Tzatziki

 • 1 agurk
 • 300 g græsk yoghurt (10 %)
 • 1 fed hvidløg
 • salt og peber

Derudover

 • 1 peberfrugt
 • 1 squash
 • 3 spsk olivenolie
 • 1 pakke belugaboller  (fra Planteslagterne)

Fremgangsmåde

Fladbrød

 • Opløs gær i det lunkne vand og tilsæt olivenolie, salt og sukker.
 • Ælt hvedemelet godt ind i dejen et par minutter, til dejen slipper kanterne. Dejen skal være glat og smidig, ikke klistret.
 • Lad den hæve under et klæde i en time. Forbered imens resten af ingredienserne.
 • Når din dej har hævet, skal du dele den i 4 stykker og rulle dem tyndt ud én ad gangen på et meldrysset bord. Prik dem et par gange med en gaffel rundt omkring, så de ikke hæver som pitabrød.
 • Giv dem, igen én ad gangen, 1 minut eller to på hver side på en varm, tør pande.
 • Opbevar dem i en klæde, indtil de skal spises – så holder de sig bløde og lune.

Tzatziki

 • Riv agurk groft på et rivejern og drys med lidt fint salt. Lad det stå i 10 minutter og pres derefter størstedelen af væden væk.
 • Rør revet agurk sammen med græsk yoghurt, et presset fed hvidløg og smag til med salt og masser af peber. Kom din tzatziki på køl, til den skal spises.

Derudover

 • Skær squash i tynde skiver og peberfrugt i tynde, aflange strimler og steg dem i lidt olivenolie med lidt salt ved middel-høj varme – gerne på en grillpande, til de er blød og lækre.
 • Steg belugabollerne i lidt olivenolie ved middelvarme, til de begynder at blive sprøde udenpå.
 • Server det hele sammen, så man selv kan fylde og rulle sit eget fladbrød.
Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments