Go Back
+ stk
Græske kyllingefrikadeller - saftige med feta, soltørrede tomater og spinat

Græske kyllingefrikadeller

Skønne, saftige og smagsfulde kyllingefrikadeller med feta, spinat, hvidløg og soltørrede tomater for et græsk twist. Opskriften giver ca 15 deller.
5 fra 1 stemme
Servings: 15 stk
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse15 minutter
I alt25 minutter

Ingredients

  • 400 g hakket kyllingekød
  • 1 tsk fint salt
  • 1 stk æg
  • ½ dl mælk (du kan også bruge vand eller fløde)
  • 2 spsk hvedemel (med top)
  • 6 stk soltørrede tomater
  • 1 fed hvidløg
  • 50 g frisk spinat
  • 3 kviste frisk oregano (eller timian/rosmarin/persille - kan undlades)
  • 100 g feta
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk olivenolie

Fremgangsmåde

  • Rør kyllingekødet sejt med salt ved at røre det godt sammen et par minutter.
  • Tilsæt æg, hvedemel og mælk.
  • Blend soltørrede tomater og hvidløg til en grov pure fx i en minihakker.
  • Hak spinat og urter groft og skær feta i tern.
  • Rør de blendede soltørrede tomater samt spinat og urter i farsen. Rør til sidst forsigtigt fetatern i, så de ikke bliver mast for meget.
  • Lad gerne farsen hvile i 30 minutter, hvis du har tid.
  • Varm en pande op til høj middelvarme med smør og olie.
  • Dyp en ske i varmt vand og form deller med skeen og din hånd.
  • Steg først dellerne, så de får gode stegeskorpe på begge sider og skru så ned på lav middelvarme, til de er gennemstegte.