Pommes frites i ovn

Pommes frites i ovn

Her får I en opskrift, som jeg slet ikke forstår, jeg ikke har delt endnu. De lækreste, sprøde og nemme pommes frites i ovn. Gode, klassiske pomfritter på en lidt sundere måde. Det er faktisk en opskrift, jeg har fra min mor, som hun serveret i rigtig mange år, og som jeg har taget med mig. Det er nemlig den bedste opskrift, og her får I den.

Opskrift på pommes frites i ovn

Hvordan er de perfekte pommes frites? Det er der måske forskellige holdninger til. Men i min mening skal de være ultrasprøde uden på og bløde indeni med stadige tegn fra, at det har været en kartoffel. Jeg kan godt lide lidt tykkere og chunky fritter – især når det er en hjemmelavet version. De skal ikke være for olierede, men der skal alligevel også lidt olie til for at lave de bedste fritter. Også dem i ovn. Klassisk laver man dem jo i friture, men det behøves ikke for et godt, hjemmelavet resultat.

Er du vild med denne opskrift, så skal du også prøve mine ovnbagte kyllingenuggets med sød kartoffel fritter og græsk kartoffelsalat med feta og oliven.

Sådan laver du sprøde fritter i ovnen
Pommes frites i ovn

Sådan laver du sprøde, chunky pomfritter uden friture

Der er et par vigtige ting i processen, når du skal lave sprøde og lækre pomfritter uden friture. Du skal selvfølgelig skære dem ud i aflange, tynde stave – mine er cirka 1 cm tykke og bliver lidt mere chunky i det end klassiske tynde fritter. Men det elsker jeg! Disse stave skal overhældes med kogende vand og ligge der i 10 minutters tid, til de duppes tørre, bredes ud på en bageplade med bagepapir og vendes med olie, salt og evt. krydderier eller krydderurter. Og så skal de bages ved forholdsvis høj varme og vendes en gang undervejs.

Sundere pommes frites i ovn

Jeg laver mine pommes frites i ovn, og det kan du også nemt. Det er faktisk også en hel del sundere at lave pommes frites i ovn end i en friture. Det er selvfølgelig stadig ikke som at spise broccoli, men man skal også forkæle sig selv en gang imellem.

Burger med pommes frites og mayo hjemmelavet

Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

Pommes frites i ovn

Pommes frites i ovn

Jeg har lavet denne opskrift i mange år, og nu er den også jeres. Det er nemlig slet ikke svært at lave pommes frites i ovnen, og de bliver super sprøde og lækre. Opskriften kan skaleres op og ned alt efter, hvor mange fritter du skal lave.
4.80 fra 5 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse50 minutter
I alt1 time 5 minutter

Ingredienser

  • 6 bagekartofler
  • ½ dl olivenolie
  • 5 kviste frisk timian
  • 1 spsk flagesalt

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Skrub kartoflerne godt og skær dem ud i aflange stave i ca. 1 cm tykkelse.
  • Kom dem i en skål og dæk med kogende vand. Lad dem stå i 10 minutter.
  • Hæld vandet fra og dup dem tørre i et viskestykke.
  • Kom kartoflerne på en bageplade med bagepapir med timianbladene (revet af kvistene), olivenolie og salt. Bland godt og bred dem ud så de ikke rører for meget ved hinanden.
  • Bag dine pommes frites i ovnen i omkring 50 minutter. Vend dem en gang halvvejs.
Sundere pommes frites pomfritter i ovn

Hvad kan jeg spise pommes frites til?

Uh disse hjemmelavede pommes frites i ovn kan jeg servere til det meste. Det går ofte som kartoffeltilbehør, når jeg ikke ved, hvad jeg ellers skal lave. Eller når det skal være nemt. Eller ekstra lækkert. Det kunne være til fiskefrikadeller eller vegetariske blomkålsdeller. Det kunne lidt mere klassisk være til en lækker rørt tatar eller en hjemmelavet burger. Måske til hjemmelavede hotdogs til en grillfest. Lav også endelig gerne en hjemmelavet mayonnaise med – jeg elsker selv chilimayo, som du også ser på billederne.

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments