Burger med sprød kylling

Burger med sprød kylling

Jeg elsker en god burger. Og især burger med sprød kylling er en af mine favoritter. Også når jeg bestiller den udefra. Men jeg nyder nu også en gang imellem at lave min egen hjemmelavede version, fordi det kan nemlig sagtens gøres lidt så godt derhjemme. Tro mig – prøv det!

Opskrift på burger med sprød kylling

Min version af burger med sprød kylling er lavet som en paneret kylling med pankorasp og parmesan. Jeg elsker panko, fordi det er en lidt grovere rasp, der giver mere konsistens og tykkere panering. Og så med lidt parmesan i for umami. I min kyllingeburger kommer jeg også chilimayo (købt eller hjemmelavet – sidstnævnte er slet ikke så svært), syltede rødløg, salat og avocado. I en god bolle, gerne brioche selvfølgelig. Eller hjemmelavet burgerbolle. Mmh det er godt.

Er du vild med denne opskrift, så skal du også prøve min andeburger med appelsinmayo, vegetarburger med tartarsauce eller grøn toast med ost, parma og estragonmayo.

Sprød kyllingeburger med pommes frites og mayo

Sprød kyllingeburger med avocado, syltede rødløg og chilimayo

En kyllingeburger er en af mine favorit burgere. Ikke kun fordi at kylling er bedre for miljøet end oksekød men også fordi, at det ikke ligger lige så tungt i maven. I min version tilføjer jeg avocado for et cremet element, salat for sprødhed, syltede rødløg for knas og syre og chilimayo for et lille kick.

Er du mere til andre varianter, så kan du bare freestyle. Jeg forestiller mig at en god urtemayo, karamelliserede rødløg, cheddar og rucola også kunne være en lækker version med den sprøde kylling.

Sundere version af fried chicken burger

Jeg er de seneste par år blevet mere og mere glad for en kyllingeburger – eller en såkaldt fried chicken burger. Den har også taget de større byer i Danmark og især København med storm, og du kan finde den på menukortet på de fleste burger-serverende steder rundt omkring. Det forstår man godt. Kombinationen af den saftige kylling og det sprøde ydre fungerer så godt i en burger. Det her er den lidt sundere, nemmere og hjemmelavede version, der ikke kræver en batter-dej, marinering og friture.

Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

Sprød kyllingeburger
Burger med sprød kylling

Burger med sprød kylling

Her får du en lækker opskrift på burger med sprød, pankopaneret kylling, avocado, syltede rødløg og chilimayo. Har du forberedt mayo og syltede rødløg, kan du lave burgeren på max 20 minutter. Opskriften er til 4 burgere.
4.60 fra 5 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse20 minutter

Ingredienser

 • 4 stk burgerboller
 • 2 kyllingebryster
 • 1 æg
 • 1 dl hvedemel
 • dl pankorasp (kan erstattes med almindelig rasp)
 • 1 håndfuld parmesan (fintrevet, kan undlades)
 • 2 avocadoer
 • 1 dl syltede rødløg
 • salat
 • chilimayo (eller anden mayo)
 • smagsneutral olie (til stegning)
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Trim kyllingebrysterne hvis der skulle være lidt scener, fedt eller andet på.
 • Bank kyllingebrysterne flade til ca. ½-¾ cm tykkelse. Jeg lægger kyllingebrysterne på et skærebræt og et stykke bagepapir over. Her kan du banke dem flade med en kagerulle og undgå at få råt kød på kagerullen. Skær hvert kyllingebryst i to, så du har 4 i alt.
 • Tag tre dybe tallerkener frem. Pisk ægget med en gaffel i den ene. Bred mel ud i den anden og krydr det godt med salt og peber. Rør pankorasp og fintrevet parmesan sammen i den tredje.
 • Dyp hvert stykke kylling i mel, så æg og så rasp.
 • Opvarm rigeligt olie (så det dækker bunden) på en varm pande. Steg kyllingen 2-3 minutter på hver side ved middelhøj varme. Tag dem af varmen når de er godt gyldne og sprøde udenpå.
 • Lun burgerbollerne i ovnen. Halvér avocado, fjern stenen og skær kødet i skiver. Gør salat klar.
 • Byg hver burger op af 1 spsk mayo på hver under og overside af burgerbollen, 2-3 stykker salat, et stykke sprød kylling, 1 spsk syltede rødløg og en halv avocado.

Hvad skal jeg servere til hjemmelavet burger?

Helt klassisk er det jo fantastisk at servere pommes frites og en god mayo til en hjemmelavet burger med sprød kylling. Der er en grund til, at det er en kombination, du finder på landets takeaway steder og restauranter. Og sådan kan jeg også godt lide at spise den hjemme. I hvert fald når jeg alligevel er i gang med at lave det. Jeg har en opskrift på hjemmelavede pommes frites i ovn og på en chilimayo. Dem kan jeg i hvert fald anbefale at spise til.

Er det hverdag, og skal det være ekstra nemt, så kan jeg også sagtens finde på “bare” at lave burger med sprød kylling. Måske med lidt ekstra grøn salat ved siden af. Har du allerede en mayo og nogle syltede rødløg, så kan du næsten lave din burger med sprød kylling på 20-25 minutter. Det er altså nemt og lækker aftensmad.

Burger med sprød kylling
Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments