Burgerboller – bløde og luftige

Burgerboller - bløde og luftige

Brug for et weekendprojekt? Lav hjemmelavet burger fra bunden. Jeg elsker burger. I alle afskygninger. Og selvom det er nemt at købe bollerne nede i supermarkedet, så er det faktisk også ret nemt at bage burgerboller selv. I hvert fald hvis du har tiden til det, så kræver det ikke meget arbejdstid i køkkenet – kun hævetid. Og det er altså lidt blæret (synes jeg) at kunne sige, at man har lavet burger helt fra bunden. Dej, fyld, sauce og hele baduljen.

Nem opskrift på burgerboller

De her burgerboller er som sagt ret nemme at lave, og de bliver luftige og bløde indeni og med en smule skorpe udenpå. Du kan sådan set selv bestemme, hvor meget dine boller skal bages alt efter hvor sprød du vil have den. Jeg kan godt lide en mellemting, og det er disse også. Og så er der sesamfrø på toppen som en rigtig burgerbolle – selvfølgelig. Vi spiste dem med hjemmelavet fried chicken, chilimayo, grønt og syltede rødløg. Mums.

Kan burgerboller fryses?

Ja det kan du tro. Du kan evt. tage dem op af fryseren aftenen før og lade dem tø op i køleskabet. Lun dem i ovnen ved 100 grader, til de er gennemlune.

Burgerboller - bløde og luftige

Fyld til hjemmebagte burgerboller

Der er bestemt intet galt med den klassiske hakkebøf, salat, ost, bacon og mayo, men har du mod på en vegetarisk burger, kan jeg anbefale dig at prøve rødbedebøffer med feta som bøf. Er det juletid, kan jeg anbefale dig en andeburger med pulled and, appelsinmayo og parmaskinke. Som en anderledes dressing kan du prøve en tartarsauce med kapers og krydderurter.

Burgerboller - bløde og luftige
Hjemmebagte burgerboller

Burgerboller – bløde og luftige

4.67 fra 3 stemmer
Antal: 8 stk
Forberedelse20 min
Tilberedelse20 min
Hævetid1 t 30 min

Ingredienser

  • 2,5 dl vand (lunkent )
  • 25 g gær
  • 1 æg
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk fint salt
  • 450 g hvedemel (cirka)
  • 25 g smør (smeltet )
  • æg + sesamfrø til pensling

Fremgangsmåde

  • Rør gær ud i det lunkne vand.
  • Rør derefter sukker og æg i.
  • Ælt salt, hvedemel og smeltet smør ind i dejen i fem minutters tid, til du har en pæn dej. Den skal netop slippe kanterne og ikke være tør.
  • Lad den hæve tildækket et lunt sted i 1 time.
  • Kom dejen ud på et let meldrysset bord, skær den i 8 stykker og form boller ved at rulle dem én ad gangen i dine hænder.
  • Placer dem på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve i yderligere 30-45 minutter under klædet et lunt sted.
  • Pisk et æg sammen og pensl bollerne med det. Drys med sesamfrø.
  • Bag burgerbollerne ved 200 grader almindelig ovn i 18-20 minutter, til de er flotte gyldne på toppen.
Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments