Go Back
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Reklamelinks er markeret med*
Burgerboller – bløde og luftige
4.29
fra
14
stemmer
Servings:
8
stk
Forberedelse
20
minutter
min
Tilberedelse
20
minutter
min
Hævetid
1
time
t
30
minutter
min
Ingredients
2,5
dl
vand
(lunkent )
25
g
gær
1
æg
1
spsk
sukker
1
tsk
fint salt
450
g
hvedemel
(cirka)
25
g
smør
(smeltet )
æg + sesamfrø til pensling
Fremgangsmåde
Rør gær ud i det lunkne vand.
Rør derefter sukker og æg i.
Ælt salt, hvedemel og smeltet smør ind i dejen i fem minutters tid, til du har en pæn dej. Den skal netop slippe kanterne og ikke være tør.
Lad den hæve tildækket et lunt sted i 1 time.
Kom dejen ud på et let meldrysset bord, skær den i 8 stykker og form boller ved at rulle dem én ad gangen i dine hænder.
Placer dem på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve i yderligere 30-45 minutter under klædet et lunt sted.
Pisk et æg sammen og pensl bollerne med det. Drys med sesamfrø.
Bag burgerbollerne ved 200 grader almindelig ovn i 18-20 minutter, til de er flotte gyldne på toppen.
Udskriv opskrift
Gem på Pinterest