Vegetarbøffer med rødbede og feta

10. januar 2017

Vegetarbøffer med rødbede og fetaVegetarbøffer med rødbede og feta. Efter jeg flyttede hjemmefra og ind i min egen lejlighed for nogle måneder siden, er jeg begyndt at tænke meget mere (hvis det kunne lade sig gøre) over råvarerne, jeg bruger i mit køkken. Selvom det selvfølgelig skal være lækkert, må også gerne være i sæson. Det må også gerne være på tilbud eller i den billigere ende, så det kan passe til mit budget. Og her faldt jeg, for ikke så lang tid siden, over en stor pose rødbeder nede i Netto, som jeg bare måtte købe. Det resulterede i, at jeg havde hele skuffen fyldt med rødbeder og måtte spise disse rødbedebøffer med ovnbagte rødbeder som tilbehør til aftensmad en dag. Jeg klager ikke. Men jeg tror til gengæld heller aldrig, at jeg har spist så meget rødbede til et måltid 😛

Ideen til disse bøffer opstod derfor fordi, at jeg havde seriøst mange rødbeder, der skulle bruges. Jeg er selv vild med både rødbeder, grøntsagsbøffer og (vegetariske) deller, så den ide kunne jeg ikke komme uden om. Disse vegetarbøffer er ret nemme at lave og består hovedsageligt af rødbeder, feta, æg og oregano. De er sprøde udenpå og saftige indeni. Jeg er ret vild med kombinationen af den lidt jordede rødbede sammen med den salte feta. Disse bøffer vil sagtens kunne erstatte en hakkebøf eller bare spises alene med tilbehør til. Og jeg skulle også hilse at sige, at det er super gode kolde dagene efter til frokost eller madpakken.

Læs også: Sprød rødbederåkost / Bagte rødbeder med feta / Sprøde kyllingefrikadeller med rødbede / Rødbedeboller

Vegetarbøffer med rødbede og feta

Vegetarbøffer med rødbede og feta (cirka 6 bøffer)

 • 2 store rødbeder (cirka 400 g)
 • 1 løg
 • 2 æg
 • 3/4 dl mel
 • 1 spsk tørret organo (eller lignende krydderi)
 • 100 g feta
 • salt + peber
 • olivenolie

 

Så nemt er det: Start med at skrælle rødbeder og løg og rive dem begge groft. Pres den værste væske væk med hænderne, kom de revne sager op i en skål og vend med æg. Vend derefter mel, oregano og et godt drys salt og peber i. Skær feta i små tern og vend dem lidt forsigtigt i farsen.

Form massen med en ske og steg på en middel-høj varm pande i 1-2 spsk olie (evt af 2 omgange, hvis de ikke alle kan være på panden). Tryk lidt på toppen af bøfferne, så massen trykkes sammen. Steg dem i cirka 5 minutter på hver side, til de er gyldne udenpå og har sat sig i midten.

 • Reply
  Scleroseelsa
  14. marts 2017 at 11:48

  Kan man ikke lave dem i ovn?

  • Reply
   Anna Bartels
   14. marts 2017 at 11:50

   Jo det tror jeg godt, at du kan.
   Jeg vil dog anbefale på en pande for et få en sprødere overflade, men ovn vil sikkert også kunne fungere 🙂

 • Reply
  Linda Djursby Fredin
  26. oktober 2017 at 14:48

  Hvis bøfferne vendes i sesamfrø inden stegningen bliver de lidt sprødere og bliver gyldne og ikke sorte.

  • Reply
   Anna Bartels
   26. oktober 2017 at 15:33

   Hej Linda.
   Mine bliver slet ikke sorte, men tak for tip!
   Det lyder lækkert med sesamfrø 🙂

 • Reply
  Birgit
  30. marts 2018 at 9:34

  De smager fantastisk ! Jeg bruger foodprocessor til rødbeder og løg, hakker rødbeder lidt groft så der stadig er bid i dem ,=)

  • Reply
   Anna Bartels
   30. marts 2018 at 11:11

   Det er skønt at høre Birgit!
   Tak for tippet – det vil jeg helt sikkert gøre næste gang 😉

 • Reply
  Henrik Sonnichsen
  1. november 2018 at 13:41

  H: Jeg har før brugt rødbeder, til at lave gullash, løg, hvidløg, hakkede tomater, peber salt lauerbærblade, så bare koge møre, med lidt ekstra vand, og vupti lækker mad.

  • Reply
   Anna Bartels
   2. november 2018 at 13:54

   Det lyder lækkert Henrik!

 • Reply
  John Witt
  23. juni 2019 at 12:44

  Hej Anna,
  Så fik jeg prøvet dem, de smagte dejligt, faktisk også som kolde.
  Jeg serverede på et stykke rugbrød med et spejlæg på toppen, det kom der nogle gode billeder ud af.
  Tak for opskriften, glæder mig til at prøve nogle flere.

  • Reply
   Anna Bartels
   28. juni 2019 at 23:41

   Det lyder bare lækkert John! Tak for tilbagemelding 🙂

Svar