Andeburger med pulled duck, sprød parmaskinke og appelsinmayo

Andeburger med pulled duck, sprød parmaskinke og appelsinmayo
Andeburger med pulled duck, sprød parmaskinke og appelsinmayo 2

Mød min nye yndlingsburger: En snasket andeburger med pulled duck, sprød parmaskinke, rødkål og appelsinmayo. Når jeg tænker på jul, tænker jeg på brunkager, rødkålssalat, risalamande, æbleskiver, flæskestegssandwich og ikke mindst and. And er og bliver bare en af mine julefavoritter, og jeg er nok også den største grund til, at vi får and hos mine forældre hver jul. Men for at være helt ærlig ik? Så har jeg faktisk aldrig lavet and selv. Derfor vidste jeg, at and skulle være omdrejningpunktet i en andeburger i dette samarbejde med Lidl og deres Deluxe produkter.

Det er ikke første gang, at jeg laver opskrifter med Lidls Deluxe produktserie. Det er ved at være halvandet år siden, at jeg stiftede bekendtskab med serien første gang, og der blev jeg meget positivt overrasket over produkternes kvalitet. Jeg havde nemlig altid set Lidl som et tysk supermarked, og den opfattelse har de altså formået at ændre siden. Med Deluxe-produkterne bestræber Lidl sig efter at sælge kvalitetsråvarer, hvor der er kælet lidt ekstra for detaljen uden at hæve priserne. Det er perfekt til at forkæle sig selv i julen (eller bare almindelig hverdag, imens vi venter). Alt fra lækre oste, pølser, chokolade, desserter, pesto, fisk, kød og meget mere.

Du kan også tjekke lakseroulade med spinat eller måske bagt svampebygotto med valnødder ud, som jeg tidligere har lavet i samarbejde med Lidl.

Andeburger med pulled duck, sprød parmaskinke og appelsinmayo
Andeburger med pulled duck, sprød parmaskinke og appelsinmayo
Andeburger med pulled duck, sprød parmaskinke og appelsinmayo

En alternativ juleburger: Andeburger

Da jeg var nede for at handle ind til denne opskrift i Lidl den anden dag, havde jeg allerede gjort mig nogle tanker om, at jeg ville lave andeburger. Og jeg havde en ide om, at jeg gerne ville lave et spin på den klassiske flæskestegsburger – bare i andeversion. Salt, sødt, surt, sprødt og blødt. Derfor får du i dag opskriften på en andeburger fyldt med hjemmelavet pulled duck, mayo rørt med appelsinskal, frisk rødkål, sprød parmaskinke og koriander.  Det er også perfekt, hvis du har rester tilbage af and, rødkål og appelsiner fra julen. Stop spild af mad – det kan vi lide!

Til opskriften har jeg købt et par Deluxe Berberi andebryster, som jeg har givet et par minutter på skindsiden på en varm pande, smurt med en tør rub af blandt andet brun farin, kanel og røget paprika og langtidsbagt i ovnen. Så får man en mør and, der kan trevles fra hinanden = pulled duck. Og så faldt jeg for et lækkert stykke Deluxe parmaskinke, som du selv kan skære stykker af. Den sprøde, salte parmaskinke sammen med mør julekrydret and, appelsinmayo og frisk rødkål i bløde burgerboller – det er altså en vinder. En opskrift der ikke kræver voldsomt meget arbejdstid i køkkenet, og dine gæster vil være ellevilde.

Andeburger med pulled duck, sprød parmaskinke og appelsinmayo
Andeburger med pulled duck, sprød parmaskinke og appelsinmayo
Andeburger med pulled duck, sprød parmaskinke og appelsinmayo

Andeburger med pulled duck, sprød parmaskinke og appelsinmayo

Mød din nye yndlings juleburger med and i form af pulled duck, rødkål, sprød parmaskinke og appelsinmayonnaise.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse45 min
Tilberedelse2 t

Ingredienser

Pulled duck

  • 40 g brun farin
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 spsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt nelliker
  • 1 spsk paprika (mild)
  • 3 andebryster (fx Deluxe berberi andebryster fra Lidl)

Fyld

  • 1/4 rødkål
  • 2 appelsiner (øko )
  • 8 skiver parmaskinke
  • mayo (købt eller hjemmelavet)
  • friske koriander
  • burgerboller (gerne brioche / 1-2 pr mand)

Fremgangsmåde

Pulled duck

  • Dup andebryster tørre med køkkenrulle og steg dem på en varm, tør pande med skindsiden nedad i 2 minutter. Vend dem om og giv dem 2 minutter på den anden side også.
  • Læg de brunede andebryster i et ovnfast fad.
  • Rør en rub sammen af brun farin, røget paprika, almindelig paprika, nelliker, kanel og 1 tsk fint salt og masser det hele ind i de brunede andebryster.
  • Dæk fadet med staniol og lad andebrysterne hygge sig i ovnen i 2 timer ved 140 grader.
  • Når anden er færdig, skal du tage den ud: pil skindet af og brug to gafler til at trevle kødet godt fra hinanden.
  • Vend det med al snasken i bunden af fadet samt saften fra den anden appelsin. Hvis det ikke er saftigt nok, kan du vende lidt varmt vand i også. Smag evt. til med ekstra salt.

Fyld

  • Når der er ved at være 30 minutters tid tilbage, kan du forberede resten.
  • Rør mayo sammen med fintrevet skal fra en øko appelsin – smag dig frem.
  • Snit rødkål fint (en god håndfuld pr mand) og vend det med saften fra den ene appelsin. Masser/mas det lidt sammen med dine hænder.
  • Skær tynde skiver af din parmaskinke og lad det riste med i ovnen, til det bliver sprødt. Du kan evt. skrue lidt op for varmen.
  • Lun bollerne i ovnen på eftervarmen.
  • Server din andeburger med pulled duck, appelsinmayo, sprød parmaskinke, rødkål og friske koriander.
Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments