Vi er officielt trådt ind i sommermånederne – om vejret så er med os eller ej. Når vejret bliver lunere, aftenerne lysere og solen skinner, ændrer min lyst til mad sig også. Jeg får lyst til noget mere sommerligt, let og lækkert. Noget der udnytter sæsonens ingredienser og smager af sol og sommer – kender du det? Jeg har derfor i denne uge samlet en madplan med masser af sommermad på menuen.
Der er denne gang flere af mine (sommer)favoritter med som eksempelvis kyllingedeller, kold kartoffelsalat, sommerpasta og diverse friske salater med masser af tomater – skulle jeg have kaldt det tomat-uge i stedet? 😉 Der er opskrifter alle dage mandag til lørdag (og evt restedag søndag) til 3-4 personer. Du kan bruge madplanen som inspiration eller følge den fuldt ud sammen med den tilhørende indkøbsliste nedenunder. God fornøjelse!
Har du nogle bud på temaer eller ønsker til fremtidige madplaner? Så skriv endelig en kommentar nedenunder 🙂
Læs også: Tidligere madplaner – Vegetarisk / Mad på under 30 minutter / SU-venlig mad / Varmende vintermad / Imponerende hverdagsmad / Mættende salater / Hverdagsmad på 20 minutter
Madplan: Sommermad
- Mandag:
Ugen starter med en af mine yndlings pastaretter, nemlig denne friske pasta med edamamebønner, citronsauce og langtidsbagte tomater. - Tirsdag:
I dag er suppe-dag med en kold og frisk gazpacho. Husk at lave den et par timer eller eventuelt dagen før og server endelig med brødcroutoner til (ikke medregnet i indkøbsliste). - Onsdag:
Der er fisk på menuen. Nærmere betegnet sommerlaks asiatisk style og en quinoasalat med jordbær, edamamebønner, feta og ristede mandler. - Torsdag:
Nogle af mine yndlingsdeller: kyllingedeller – tilføj gerne 1 håndfuld spinat også, så du får brugt hele posen. Her i en version med friske krydderurter og en tomatsalat med nektariner, feta og pesto til. - Fredag:
Det er grilltid, og på menuen er der grillede marokkanske oksespyd og en kold kartoffelsalat med ærter og radiser. - Lørdag:
På ugens sidste planlagte maddag er der denne sommerlige og sprøde tomatgalette med pinjekerner, ost og timian serveret med en spinatsalat med nektariner, avocado og krydderristede mandler til aften.